Τουρισμός: Μπαράζ ακυρώσεων στις Κυκλάδες

Mε τρεις διαφορετικές ταχύτητες «τρέχει» ο τουρισμός στην χώρα με τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς παράγοντες να ελπίζουν σε όσο το δυνατόν περιορισμό των ζημιών μετά και το σημερινό άνοιγμα όλων των πυλών εισόδου της χώρας. Όπως εκτιμά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος στο 60% θα φτάσει συνολικά η λειτουργία των ξενοδοχείων πανελλαδικά.

Μέχρι στιγμής, από τα 10.000 περίπου ξενοδοχεία της χώρας τα 5.208 έχουν πάρει βεβαίωση τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλωνΌπως δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Τάσιος η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα όπου η πληρότητα κυμαίνεται στο 30%, σε αντίθεση την νησιωτική Ελλάδα όπου οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 20% ενώ δραματική είναι η κατάσταση στα ξενοδοχεία πόλης.

Οδικός τουρισμός και Σώματα Ασφαλείας τα οποία μεταφέρθηκαν στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων και διαμένουν σε ξενοδοχεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου έδωσαν το φιλί της ζωής στην ευρύτερη περιοχή. Αντίθετα, στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ποντάρουν οι ξενοδόχοι των Κυκλάδων, ενώ πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς σημαντικές τουριστικές αγορές όπως η Κίνα, η Μεγάλη Βρετανία και η Αμερική αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον κορονoϊό και δεν έχουν ακόμη ανοίξει.

Ενδεικτικό είναι ότι στη Σαντορίνη-την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού προσγειώνονται την Τετάρτη 1 Ιουλίου 6 μόλις διεθνείς πτήσεις τσάρτερ, ενώ κάθε μέρα πέρσι τέτοια εποχή προσγειώνονταν περίπου 30 αεροπλάνα από το εξωτερικό. Με τα… κιάλια βλέπουν τους τουρίστες και στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμη ανοίξει. Μόνο στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων έχουν ανοίξει από τα 86 τα 43.

Για επιχειρηματίες που θα βγουν από το ξενοδοχειακό κλάδο, ξενοδοχεία που θα βάλουν λουκέτο και δεν θα ξανανοίξουν μιλά ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος, προσθέτοντας ότι όσες συμφωνίες στο χώρο δεν ολοκληρώθηκαν, σήμερα έχουν τιναχτεί στον αέρα. Παράλληλα, εκτιμά ότι μετά την αναστάτωση ενδέχεται να υπάρξει και νέο επιχειρηματικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι θα υπάρξουν αναπροσαρμογές στις τιμές.

Οδικός τουρισμός από τα Βαλκάνια και Σώματα Ασφαλείας σώζουν την παρτίδα στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Πληρότητα 50%-το μεγαλύτερο ποσοστό αυτήν τη στιγμή στη χώρα- σύμφωνα με τον Αντιπεριφέρεια Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης καταγράφεται στην περιοχή. Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου δεν έκλεισαν καθόλου κατά τη διάρκεια του lockdown καθώς φιλοξενούσαν Σώματα Ασφαλείας που μεταφέρθηκαν στην περιοχή για τη φύλαξη των συνόρων. Ενδεικτικό είναι ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας δυσκολεύτηκαν να βρουν ξενοδοχεία καραντίνας τα οποία θα λειτουργήσουν καθ’όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής είναι και ο οδικός τουρισμός στον οποίο όπως είπε στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης πόνταρε και δικαιώθηκε η Περιφέρεια. ΘάσοςΣαμοθράκη, παραλίες της Ροδόπης και της Αλεξανδρούπολης είναι μεταξύ των προορισμών που επιλέγουν καθημερινά εκατοντάδες ΡουμάνοιΒούλγαροι και Σέρβοι.

«Νομίζω ότι είμαστε καλά και έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα του οδικού τουρισμού πάνω στο οποίο είχαμε δώσει έτσι και αλλιώς βάση και αυτό τώρα αποδίδει». Ενδεικτικό είναι ότι από τους συνοριακούς σταθμούς του Ορμενίου, της Νυμφαίας και της Εξοχής μέσα σε δέκα μέρες πέρασαν συνολικά 42.254 άτομα εκ των οποίων οι 23.101 ήταν Βούλγαροι και οι 5.953 Ρουμάνοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Από το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, όπου γίνεται απλή ταυτοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών και όχι πλήρης καταγραφή, κατ’ εκτίμηση διέρχονται 12.000 με 18.000 άτομα τη μέρα ενώ οι Σέρβοι πολίτες -οι οποίοι καταγράφονται- που πέρασαν μέχρι τέλη Ιουλίου ήταν 13.211 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος διαβατηριακού ελέγχου. «Και γενικά η κίνηση δεν έχει σταματήσει. Οι ροές τουριστών από τα Βαλκάνια συνεχίζεται και αυξάνεται Τα μηνύματα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι αισιόδοξα. Πέρσι η σεζόν έτρεχε αυτή την περίοδο με 70% πληρότητα σε αντίθεση με φέτος που κυμαίνεται στο 50%» πρόσθεσε ο κ. Τσώνης.

Συνεχίζονται οι ακυρώσεις στις Κυκλάδες

Με τις ακυρώσεις να συνεχίζονται οι ξενοδόχοι στη νησιωτική Ελλάδα ποντάρουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ όπως υποστηρίζουν όλα θα κριθούν από την εξέλιξη του ιού. Σοβαρό θέμα αφίξεων τουριστών και πληρότητας ξενοδοχείων αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων τα οποία αποτελούν την ατμομηχανή του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνη Ηλιόπουλο η πληρότητα των ξενοδοχείων στο νησί αγγίζει σήμερα το 15 με 20%. Ενδεικτικό, επίσης, είναι ότι την Τετάρτη οπότε και ξεκινούν οι διεθνείς πτήσεις σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, η Σαντορίνη θα υποδεχτεί μόλις έξι πτήσεις από το εξωτερικό τη στιγμή που κάθε μέρα μέχρι πέρσι προσγειώνονταν 30 πτήσεις από διεθνείς προορισμούς.

Πολλά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν όπως στην περιοχή της Περίσσας και στο Καμάρι καθώς παραμένουν κλειστές οι αγορές της Κίνας, της Αμερικής, της Ρωσίας αλλά και των Αραβόφωνων χωρών που επέλεγαν το ηφαιστειογενές νησί για τις διακοπές τους. Την ίδια ώρα κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν θα προσεγγίσει τη Θήρα μέχρι και τον Σεπτέμβριο τη στιγμή που πέρσι καταγράφηκε ρεκόρ στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που έδεσαν στο λιμάνι της (592), μεταφέροντας 980.771 επιβάτες. 

Ρευστή είναι η κατάσταση και στην Πάρο και την Αντίπαρο όπου δεν έχουν ανοίξει ούτε μισά ξενοδοχεία μέχρι στιγμής από τα συνολικά 150 σύμφωνα με την πρόεδρο των Ξενοδόχων του νησιού Μάνια Αμπατζή. «Η πληρότητα κυμαίνεται στο 30% και ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε στο 40% της περσινής περιόδου. Έχουν πρόβλημα όλες οι Κυκλάδες» δήλωσε στο ethnos.gr η κ. Αμπατζή.

Με το κιάλι οι ταξιδιώτες στις πόλεις – Μόνο πελάτες επαγγελματικών ταξιδιών στα ξενοδοχεία

Αναιμική είναι η κίνηση στα περισσότερα ξενοδοχεία μέσα στις πόλεις με τους περισσότερους πελάτες να ταξιδεύουν κυρίως για επαγγελματικά ταξίδια και όχι για αναψυχή. Στη Θεσσαλονίκη όπου οι περισσότεροι Βαλκάνιοι έκαναν τουλάχιστον μία μέρα στάση πριν καταλήξουν σε καταλύματα της Χαλκιδικής και της Πιερίας η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες κυμαίνεται στο 15% ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο άγγιξε το 85%.

Συνολικά έχουν ανοίξει τα μισά ξενοδοχεία ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να μπουν σε λειτουργία κάποια ακόμη-όχι όμως όλα. «Ο κόσμος φοβάται να πάει σε κλειστούς χώρους. Δεν είναι ψυχολογικά έτοιμος να μπει μέσα στην πόλη. Προτιμάει τα ανοιχτά μέρη. Και αυτή η ψυχολογία μετατρέπεται σε ελάχιστες κρατήσεις μέσα στην πόλη με τις περισσότερες να αφορούν business ταξίδια» είπε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020 – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

 • Τρεις ώρες απ’ την Αθήνα οδικώς: Το μέρος με τις χρυσαφένιες παραλίες, το ποτάμι και τους καταρράκτες που σαρώνει στο Instagram
  Σκέτο όνειρο…
 • Κάνεις μπάνιο μόνος σου: Απ’ το ελληνικό νησί που είναι το «ασφαλέστερο μέρος του κόσμου» δεν θες να φύγεις ποτέ
  Αν το φετινό καλοκαίρι αγχώνεσαι για τον κορονοϊό, τότε υπάρχει ένας επίγειος παράδεισος για σένα, στον οποίο το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολήσει είναι ο covid-19.
 • Σαν σε νησί, χωρίς πλοίο: Στην πόλη που θυμίζει νησί κάνεις μπάνιο (και) στο ποτάμι
  Φύγαμε;
 • Ζεστά νερά, πάντα ήλιο: Το νησάκι του Ιονίου που έστελναν οι Άγγλοι τους άρρωστους στρατιώτες για να αναρρώσουν
  Το Ιόνιο Πέλαγος δεν είναι μόνο το σύμπλεγμα των Επτανήσων.
 • Άη Στράτης: Το ψαροχώρι των 270 κατοίκων που θα σε κάνει να χαζέψεις με τα γαλαζοπράσινα νερά του
  Σαν βγαλμένο από άλλη εποχή.
 • Νερά-λάδι, πας με αμάξι: Ο πιο αναπτυσσόμενος προορισμός στην Ελλάδα που βάζει κάτω τα καλύτερα νησιά
  Δεν χρειάζεσαι πλοίο, βρίσκεις τα πάντα στις καλύτερες τιμές…

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs