Τη Δευτέρα 27/6 ανοίγει η πλατφόρμα για 4η δόση για τους άνω των 30

Η αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών στη χώρα μας με την έλευση του 6ου κύματος της πανδημίας οδήγησε σε συνεδρίαση την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την 4η δόση.

Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα 27-06 θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τέταρτη δόση εμβολιασμού για όλους άνω των 30 έως 59 – χωρίς όμως να υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα  μέχρι τώρα για τα οφέλη της 2ης αναμνηστικής σε αυτές τις ομάδες- ενώ δίνει «ισχυρή σύσταση» για τον εμβολιασμό με την 4η δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών, για τους οποίους υπάρχουν δεδομένα.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.