Την πρώτη μέρα τα 27 αεροδρόμια της χώρας υποδέχθηκαν 235 διεθνείς πτήσεις

Με περισσότερα από 4.000 εμβόλια υποδέχθηκαν οι υγειονομικές αρχές τους χιλιάδες επισκέπτες χθες κατά την πρώτη ημέρα έναρξης και επίσημα της τουριστικής περιόδου. 235 πτήσεις αφίχθησαν στα  27 αεροδρόμια της χώρας.

Υποχρεωτική συμπλήρωση φόρμας 48 ώρες πριν την αναχώρηση για την Ελλάδα από την Δευτέρα

Για την φόρμα εντοπισμού, τις πρώτες ημέρες τα μέτρα είναι πιο χαλαρά, καθώς μπορεί να συμπληρώνεται ακόμη και λίγες ώρες πριν την πτήση προς την Ελλάδα. Από την Δευτέρα  όμως όσοι θέλουν να επισκεφτούν την χώρα μας, θα πρέπει να συμπληρώνουν την εν λόγω φόρμα τουλάχιστον 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους.

Πέτσας: Θα πάρουμε μέτρα αν κριθεί αναγκαίο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η λήψη μέτρων θα είναι αναγκαία αν παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων. «Φυσικά και θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί. Όμως δε θα παρατηρούμε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων που θα έχουμε, αλλά θα κοιτάμε πώς μεταφράζεται αυτός ο αριθμός των κρουσμάτων από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία μας. Τα περισσότερα από τα κρούσματα που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες είναι ασυμπτωματικά, δε χρειάζονται νοσηλεία και είναι λιγότερο παθογόνα. Όπου δούμε ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, θα παίρνουμε γρήγορα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Star.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.