Την Παρασκευή 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών για τη νόσο COVID-19 ανέφερε πως κατά 98% οι πολίτες προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα να εμβολιαστούν και μέχρι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν  περισσότεροι από 29.000 εμβολιασμοί και συνολικά οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τους 1.464.000 . Σήμερα αναμένεται να έχει ξεπεραστεί το ένα εκατομμύριο των πολιτών που θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι στις 19 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου της ομάδας Α και έχουν κλειστεί περισσότερα από 100.000 ραντεβού και τη Δευτέρα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο εμβολιασμός των ειδικών κατηγοριών όπως μεταμοσχευμένοι και άτομα τα οποία υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές Απριλίου  Τουλάχιστον η πρώτη δόση.

Επίσης,  31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, αυτό αφορά κυρίως πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, παραδείγματος χάρη αν ένα άτομο που έχει νόσημα το οποίο είναι στην ομάδα Α, αλλά πραγματοποίησε την διάγνωση, τη θεραπεία, την φαρμακευτική αγωγή εκτός του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης- παραδείγματος χάρη στο εξωτερικό ή με ιδιωτικές καταβολές- τότε θα μπορεί ο θεράπων ιατρός να υποβάλει αίτηση για τον συγκεκριμένο ασθενή, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στην ομάδα Α.

Επίσης, για τις πολύ σπάνιες και εξειδικευμένες παθήσεις θα υπάρχει δυνατότητα ο θεράπων ιατρός να υποβάλει αίτηση έτσι ώστε να εξετάζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Στις περιπτώσεις που έχουμε μία πρόσφατη διάγνωση, δηλαδή διάγνωση που έγινε αυτές τις μέρες, τότε ο γιατρός που έχει  συνταγογραφήσει είτε τη διάγνωση, είτε τη φαρμακευτική αγωγή και πληροί ο πολίτης τα κριτήρια για την ένταξη στην ομάδα Α, τότε η ΗΔΙΚΑ θα επικαιροποιεί τα στοιχεία σε εβδομαδιαία βάση και θα εντάξει τον συγκεκριμένο ασθενή έτσι ώστε να μπορεί να εμβολιαστεί.

Στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα  για  τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών και τις αμέσως επόμενες μέρες -στις αρχές Απριλίου– η πλατφόρμα για  τα  ραντεβού της ηλικιακής ομάδας, 65-69 ετών. Στόχος είναι  μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου, να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου όλοι οι 60 άνω και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου. Τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β, ειδικές επαγγελματικές ομάδες, αλλά και ο γενικός πληθυσμός.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, ο ΓΓ ΠΦΥ, είπε το επόμενο τρίμηνο η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson θα παραδώσει 1.200.000 δόσεις.

Δύο νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους και συγκεκριμένα, από 1η Απριλίου θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα στο Ελληνικό στο Στάδιο της Ξιφασκίας και στο Κλειστό του Περιστερίου. Επίσης θα προστεθούν 272 νέα εμβολιαστικά κέντρα και συνολικά θα φτάσουν τα 1.073.

Τέλος, από τις αρχές του Απρίλη κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα τεστ ανά εβδομάδα, παρέχοντας τον ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό. Κάθε πολίτης θα έχει έτσι τη δυνατότητα επιτήρησης της υγείας του και σύμπραξης στην ανάσχεση της διασποράς του ιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs