Την ανάκληση της απόφασης για σύμπτυξη σχολικών τμημάτων ζητά ο Δήμος Πάρου από το υπ. Παιδείας

Μ έγγραφο που απέστειλε η Δημοτική Αρχή Πάρου, προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την αρμόδια Υπουργό κ. Κεραμέως, ζητά την ανάκληση της απόφασης  για συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων στο ΕΠΑΛ Πάρου και στο Γυμνάσιο Πάρου, καθώς όπως αναγράφεται στο έγγραφο κάτι τέτοιο θα ” δυσχέραινε έτι περαιτέρω τόσο το εκπαιδευτικό έργων καθηγητών και μαθητών, όσο και την ορθή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων απέναντι στον κορωνοϊό” και ζητά από το υπουργείο τη διατήρηση των τμημάτων στη σημερινή τους μορφή.
Η επιστολή του Δήμου Πάρου προς το Υπουργείο Παιδείας :
Σε μία εποχή που η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και η ανάγκη να μειώνονται οι συνθήκες συνωστισμού είναι επιτακτική, δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο στην αρχή της φετινής χρονιάς έκανε λόγο για έγκαιρη προετοιμασία και οργάνωση που προηγήθηκε, να προχωράει τώρα σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων σχολικών μονάδων.
Στο πλαίσιο αυτό, και σε σχέση με το νησί μας, οι αιφνιδιαστικές προτάσεις του που αφορούν σε συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων στο ΕΠΑΛ Πάρου και στο Γυμνάσιο Πάρου, βρίσκουν αντίθετη τη Δημοτική Αρχή Πάρου.
Για τον λόγο αυτό, από την Παρασκευή 15.10.2021, ο Δήμος Πάρου, ενεργώντας θεσμικά, αντέδρασε άμεσα απέναντι στην απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα, με το υπ. Αριθμ’ Πρωτ: 18327 έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την αρμόδια Υπουργό κ. Κεραμέως, εξηγήσαμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους μια ενδεχόμενη σύμπτυξη των τμημάτων θα δυσχέραινε έτι περαιτέρω τόσο το εκπαιδευτικό έργων καθηγητών και μαθητών, όσο και την ορθή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων απέναντι στον κορωνοϊό. Ενώ παράλληλα, ζητήσαμε τη διατήρηση των τμημάτων, στη σημερινή τους μορφή.
Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω, καλούμε εκ νέου για ακόμη μια φορά το Υπουργείο να επανεξετάσει και να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη άδικη και αδικαιολόγητη απόφαση.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.