Τα τρίτα γενέθλια του tsou.gr

Τα τρίτα του  γενέθλιά του γιόρτασε το Σάββατο 29 Ιουνίου η ιστοσελίδα tsou.gr παρέα με φίλους στην ταβέρνα Φραγκοσυριανή στην Άνω Σύρο. Φίλοι και δημοσιογράφοι γεύτηκαν τα εκλεκτά εδέσματα που προσέφερε ο Πάυλος Ραουζαίος όπως καπαροσαλάτα, ντάκο με κοπανιστή, τσίρο καπνιστό, γαύρο μαρινάτο λούζα συριανή, πιπεριές στο φούρνο γεμιστές με φέτα και κάπαρη και ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα.

 

Ο  Χάρης Βεκρής, συλλέκτης  και δημιουργός της ιστοσελίδας αναφέρθηκε στην πλούσια συλλογή με τις περισσότερες από 700 ετικέτες ούζου που υπάρχουν συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα, ενώ η Ελευθερία Παπαδοπούλου από το τμήμα πωλήσεων Ποτοποιίας Οινοποιίας Θράκης  παρουσίασε τα προϊόντα της Θρακικής εταιρείας που απόλαυσαν οι συνδαιτυμόνες, όπως  ούζο Θρακιώτικο 7, ούζο 7 Gold Premium και τσίπουρο Εωθινόν  το μαύρο.

 

Στην βραδιά παρουσιάστηκε  το τηλεοπτικό σποτ του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου, ενώ ο σκηνοθέτης Γιάννης Μανούσος μίλησε για το  ένα βίντεο που γυρίστηκε στα σοκάκια της Άνω Σύρου με τίτλο «ΑΝΩ» 2019.

Η συνέχεια κύλισε  με μουσική. Η Κάντια Πρίντεζη, μέλος της ομάδας διοργάνωσης του φεστιβάλ μέσα από  μουσικές επιλογές ουζοκατάνυξης συντρόφευσε την βραδιά.

 

 

Λίγα στοιχεία για την ιστοσελίδα

Το tsou.greece (που θα μπορούσε να διαβαστεί και τσού.γκρισε) αποτελεί την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός διαδικτυακού τόπου συνάντησης των φίλων του ούζου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αναβαθμίζοντας την αρχική απόπειρα, που το 2007 πρωτοπαρουσίασε στο διαδίκτυο το άγνωστο ως τότε στους περισσότερους πλήθος ετικετών ούζου, η δεύτερη αυτή έκδοση της ιστοσελίδας φιλοδοξεί μέσα από την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του εθνικού μας ποτού, της ιστορίας του, αλλά και της προβολής των εξελίξεων του κλάδου της ποτοποιίας, να συμβάλει στη δημιουργία μιας σύγχρονης και αντάξιας του, εικόνας.

Επιπλέον, συναρμολογώντας τον Παγκόσμιο χάρτη του Ούζου, αρχικά με την αποτύπωση του συνόλου των σημείων παραγωγής του σε Ελλάδα και Κύπρο, και στη συνέχεια – μέσω της δικής σας πολύτιμης βοήθειας – με τον εντοπισμό όσο το δυνατόν περισσότερων σημείων πώλησης και κατανάλωσης ούζου σε όλο τον κόσμο, θέλουμε να συμβάλουμε στην προώθηση των εξαγωγών του σε υπάρχουσες, αλλά και σε νέες αγορές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.