Τα επόμενα 24ωρα επαναξιολογούνται τα μέτρα στη Μύκονο

Χαρδαλιάς για Μύκονο : τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα τα περιοριστικά μέτρα

Σε καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων παραμένει η Μύκονος έως το πρωί της Δευτέρας ενώ τα επόμενα 24ωρα θα αξιολογηθεί ξανά η κατάσταση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, ανακοινώνοντας και τις τελευταίες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε για τη Μύκονο, η οποία βρίσκεται από το προηγούμενο Σάββατο σε καθεστώς πρόσθετων ειδικών μέτρων, τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, από τις ιχνηλατήσεις των τελευταίων ημερών, προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων και ότι τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το Σάββατο, δείχνει ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική όταν υπάρχει συνωστισμός σε όλη τη χώρα, όπως και στην περίπτωση της Μυκόνου και των άλλων νησιών. Και τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ότι αυτό ισχύει πρωτίστως στα στενά σοκάκια που υπάρχουν σε πολλούς οικισμούς.

Σαρωτικοί έλεγχοι από Δευτέρα στις επιχειρήσεις στη Μύκονο και στις περιοχές με επιδημιολογική επιβάρυνση

Από τη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο στη Μύκονο, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που προβληματίζουν επιδημιολογικά .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.