Τέλος για το ελεύθερο κάμπινγκ στο Κάτω Κουφονήσι

Τέλος για το ελεύθερο κάμπινγκ στο Κάτω Κουφονήσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινότητας Κουφονησίων και του Προέδρου Αντώνη Κωβαίου. Η αστυνομία ήδη πραγματοποιεί συχνούς ελέγχους και στους παραβάτες βεβαιώνονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα και ο εξοπλισμός τους απομακρύνεται.

Η ανακοίνωσή του προέδρου του Κουφονησίου Αντώνη Κωβαίου αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους φίλους επισκέπτες πως στο Κάτω Κουφονήσι δεν επιτρέπεται το ελεύθερο Κάμπινγκ και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή από την Κοινότητα Κουφονησίων και την αστυνομική υπηρεσία της περιοχής μας.

Για να μην βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να βιώσετε τις σύννομες επιπτώσεις σας γνωρίζουμε πως οι έλεγχοι από την Αστυνομία, θα είναι ιδιαίτερα τακτικοί.

 

Το Κάτω Κουφονήσι είναι ένας μαγευτικός εναλλακτικός προορισμός για όσους αγαπάνε τη φύση και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ημερήσια ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ εκδρομή με τις παραδοσιακές λάτζες η με το σκάφος τους…Να κολυμπήσουν στα μοναδικά νερά του και να γευτούν τα υπέροχα εδέσματα της ξακουστής ταβέρνας Βενετσάνος.

Το νησί από το 1992 έχει χαρακτηριστεί Α’ αρχαιολογική ζώνη απόλυτης προστασίας και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η διαμονή ή διανυκτέρευση επισκεπτών σε αυτό.

Επίσης λόγω του ότι το Κάτω Κουφονήσι στην μεγαλύτερη έκταση του είναι δασικό με πυκνή βλάστηση και ήδη διανύουμε την Αντιπυρική Περίοδος που διαρκεί από (01-05-2022 έως και 31-10-2022) οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο όπως γκαζάκια, υπαίθριες φωτιές, μαγείρεμα που πραγματοποιείται από τους κατασκηνωτές και που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια με πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις…

Επίσης από την πολυετή εμπειρία μας έχει αποδειχθεί πως οι περισσότεροι ελεύθεροι κατασκηνωτές δεν έχουν μέριμνα για το περιβάλλον με αποτέλεσμα η ρύπανση και οι αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν είναι πολύ αρνητικές για την φυσικού κάλους περιοχή μας…

Η Κοινότητα Κουφονησίων με προσωπικό καθαριότητας κα με την πολύτιμη και καθοριστική συνδρομή προσωπικού της αστυνομικής και λιμενικής αρχής δεν θα επιτρέψουμε την αυθαίρετη κατασκήνωση η διαμονή τους.

Θα πραγματοποιούμε πολύ τακτικούς ελέγχους και θα προβαίνουμε στις σύννομες ενέργειες κατά των ελεύθερων κατασκηνωτών, (όπως απομάκρυνση αυθαίρετων αυτοσχέδιων κατασκευών και καταλυμάτων που είχαν κατασκευαστεί, δημιουργώντας σημαντική υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της περιοχής , εγκυμονώντας παράλληλα κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς από αμέλεια)

Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση και τα στελέχη της αστυνομικής και λιμενικής αρχής για την αρωγή τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.