Σύρος : φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τελετή έναρξης πολιτιστικών εκδηλώσεων

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σας προσκαλούν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00, στην πλατεία Μιαούλη να απολαύσετε την τελετή έναρξης των Χριστουγεννιάτικων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του δέντρου.

  • Η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων με εκατό παιδικές φωνές και χίλιες νότες, θα ανοίξει την αυλαία των εκδηλώσεων, ξεκινώντας με τον πιο αισιόδοξο τόνο το χριστουγεννιάτικο ταξίδι, ενώ η Φιλαρμονική Δήμου Σύρου-Ερμούπολης θα μαγέψει με γιορτινές jazz μελωδίες.

Την τελετή έναρξης θα πλαισιώσουν, επίσης, οι εξής δράσεις:

  • Εστία Προσκόπων: Δώσε βιβλίο – πάρε βιβλίο.

Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να προσφέρουν βιβλία που έχουν διαβάσει, λαμβάνοντας παράλληλα ένα βιβλίο της επιλογής τους ως επιβράβευση για την προσφορά τους.

Η δράση Δώσε βιβλίο – πάρε βιβλίο έχει κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, διότι εστιάζει στην αξία του βιβλίου, το οποίο λόγω του τεχνολογικού κατακλυσμού έχει ξεθωριάσει, ενώ η βιβλιοθήκη που θα δημιουργηθεί από τις προσφορές πρόκειται να διατεθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Τα βιβλία θα συλλέγονται στην Εστία των Προσκόπων κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, αλλά και κάθε Σάββατο κατά τις ώρες 16:00 – 20:00 έως τις 20/12/2019.

Στη συνέχεια, η δράση θα μεταφερθεί στο «Σπίτι του Αϊ – Βασίλη» στην Εστία του 2ου Συστήματος.

  • Αίθουσα Βάτη: Χριστουγεννιάτικο Εικαστικό Εργαστήρι για όλα τα παιδιά.

 

  • Παιδική Βιβλιοθήκη: Αφήγηση παραμυθιών σχετικά με τα Χριστούγεννα από την ομάδα ΠαραμυθιάΖΩ.

Τίτλος παράστασης “Πάλι εδώ αυτοί;”

Οι ΠαραμυθιαΖω λένε τις ιστορίες των καλικαντζάρων. Η παράδοση λέει ότι οι καλικάντζαροι έρχονται τις παραμονές των Χριστουγέννων και φεύγουν τα Φώτα. Εν τω μεταξύ, κάνουν ένα σωρό σκανταλιές και τα παθήματά τους είναι πολλά.

Τρεις τέτοιες ιστορίες θα ακουστούν στην Παιδική Βιβλιοθήκη: Στις 19:00, 19:20 και 19:30. Κι ελάτε να ακούσετε όποιο θέλετε!

Οι καλικάντζαροι και το αλάτι

Τα καρκαντζάλια και η μαμή  

Η Ανθούλα και οι καλικάντζαροι

 

  • Στην πλατεία: Ανιματέρ, ξυλοπόδαρος, διαδραστικά παιχνίδια, χορός, ταχυδακτυλουργικά τρικ, παιχνίδια, διαγωνισμοί.

 

  • Ευχαριστούμε θερμά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για το ειδικό κουτί που θα στηθεί μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δένδρο, προκειμένου να δέχεται τα γράμματα των μικρών και – γιατί όχι – των μεγάλων προς τον Άγιο Βασίλη.

 

 

Δεν χρειάζονται πολλά!

Ένα γλυκό χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά και

όλη τη θετική μας ενέργεια για να περάσουμε τα πιο ξεχωριστά
«Χριστούγεννα Μαζί» στη Σύρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.