Σύρος: Οριστική διάλυση της εργολαβίας στο Γυμναστήριο Πευκακίων

Στη διάλυση της εργολαβίας της επισκευής – αναβάθμισης του ανοιχτού γυμναστηρίου στα Πευκάκια προχωρά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, εξέλιξη η οποία είναι αναμενόμενη μιας και το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει σοβαρή εμπλοκή με την αρχαιολογία.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου την προσεχή Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο έχει διακοπεί από τον περασμένο Ιούνιο μετά από εντολή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, καθώς κρίθηκε αναγκαίο να διενεργηθούν σωστικές ανασκαφές στο χώρο του παλιού γυμναστηρίου για τυχόν ανεύρεση αρχαίων ευρημάτων. Επειδή τα έργα της επισκευής ήδη είχαν ξεκινήσει, δόθηκε άδεια για την καθαίρεση κάποιων κτισμάτων τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα.

Με βάση την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, επειδή ο ανάδοχος ολοκλήρωσε τις καθαιρέσεις των επικίνδυνων κτισμάτων, ενώ από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία των σωστικών ανασκαφών, το έργο δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί με όσα προβλέπονται στη μελέτη και στα αρχικά χρονοδιαγράμματα. Για τους παραπάνω λόγους, εισηγείται τη διάλυση της εργολαβίας.

Με επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε και προς τα ΜΜΕ, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Αλέξης Αθανασίου ζητά την απόσυρση του θέματος τονίζοντας τα ακόλουθα.

Κ. Πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των εισηγήσεων της προσεχούς οικονομικής επιτροπής ζητούμε την απόσυρση του 4ου θέματος (επισυνάπτεται) και την επίσημη κλήση του εργολάβου (ίσως και των παρόντων υπεργολάβων εκείνη την ημέρα) καθώς και των επιβλεπόντων μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας, κλπ για να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούν το τόσο σοβαρό θέμα. Θεωρούμε την παρουσία τους επιβεβλημένη και την καθυστέρηση ψήφισης του θέματος για μια εβδομάδα εύλογη, πριν την διάλυση της εργολαβίας του πολύπαθου γυμναστηρίου στα Πευκάκια.

Παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος Αθανασίου

Δημοτικός σύμβουλος

Εκ μέρους του Δήμου, ο νέος Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Καρακατσάνης, έκανε γνωστό ότι οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας έχουν ήδη κληθεί να παραστούν στη συνεδρίαση, ενώ για τον ανάδοχο θα καταβληθεί προσπάθεια από Δευτέρα τουλάχιστον να συνδεθεί με τηλεδιάσκεψη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.