Σύρος : κανονισμός καθαριότητας για τη διάθεση ογκωδών αντικειμένων

Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους του νησιού ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ* του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, για τη διάθεση ογκωδών αντικειμένων & προϊόντων κλαδονομής, ο οποίος ψηφίστηκε και ισχύει από το 2018 (υπ’ αριθμ. 142/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης), οι πολίτες

 

Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ο Υ Ν Τ Α Ι

 

να ενημερώνουν τηλεφωνικά το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων (τηλ. 2281088771), το οποίο, κατόπιν επί τόπου ελέγχου της σύστασης, του όγκου και των εν γένει χαρακτηριστικών των προς απόρριψη υλικών, θα πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους εάν είναι δυνατόν να συλλέξουν τα υλικά οι Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς σε άλλη περίπτωση οι πολίτες με δική τους ευθύνη οφείλουν να μισθώσουν όχημα δημοσίας χρήσεως, το οποίο θα μεταφέρει τα προς απόρριψη υλικά στην κατάλληλη μονάδα διάθεσης (ΧΥΤΑ, μονάδα ανάκτησης ΑΕΚΚ κλπ).

 

Ως εκ τούτου

Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι

 

η εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου.

 

Η δραματική αύξηση της ανεξέλεγκτης απόθεσης ογκωδών αντικειμένων και προϊόντων κομμένης βλάστησης, κατά το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της μη υπευθυνότητας και ασυνέπειας ορισμένων συμπολιτών μας, έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση που ο Δήμος αδυνατεί να διαχειριστεί με τα μέσα που διαθέτει. Δεδομένου ότι οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την καθαριότητα του νησιού μας, υποχρεούμαστε να προχωρήσουμε άμεσα τη διαδικασία ανάθεσης σε ιδιώτη για την περισυλλογή του αδιανόητου μεγέθους ογκωδών απορριμμάτων που έχει συγκεντρωθεί, δαπανώντας κατ’ αυτό τον τρόπο χρήματα των δημοτών μας.

 

Καλούμε όλους τους δημότες και τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων να συνεργαστούμε για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας και την εξάλειψη των παραβάσεων.

 

Τέλος, σε κάθε περίπτωση και κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα σε όσους παραβάτες εντοπίζονται.

 

 

*Για περαιτέρω ενημέρωση, αναζητήστε τα άρθρα 3, 4 και 7 του ισχύοντος Κανονισμού Καθαριότητας ο οποίος είναι αναρτημένος στο site του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.