Σύρος : Η πρώτη δωρεά βλαστοκυττάρων από την νέα δράση της Κοινωνική Υπηρεσίας

Πριν λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης ενέκρινε το σύμφωνο συνεργασίας με το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου  για την προώθηση της δωρεάς ομφαλοπλακουντιακού αίματος – βλαστοκυττάρων και την ανάδειξη της σπουδαιότητάς της στις αλλογενείς μεταμοσχεύσεις για την αντιμετώπιση 80 σοβαρών παθήσεων.

Πριν λίγες μέρες ήρθαν στην Κοινωνική Υπηρεσία τα πρώτα «ΚΙΤ» από την Ακαδημία Αθηνών για τις εγκυμονούσες που τα ζήτησαν.

Πριν λίγες μέρες γεννήθηκε το πρώτο μωρό στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Σύρου και το τόσο πολύτιμο αίμα του ομφάλιου λώρου του, τοποθετήθηκε στην ειδική συσκευασία και ταξίδεψε με courier για την Πανελλήνια Τράπεζα ομφαλοπλακουντιακού αίματος (βλαστοκυττάρων) της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Η χαρά για τον ερχομό ενός παιδιού μπορεί να γίνει χαρά για τη σωτηρία της ζωής ενός ασθενή, χρησιμοποιώντας το ομφαλοπλακουντιακό αίμα από τον ομφάλιο λώρο τα οποία μετά  τον τοκετό είναι άχρηστα για τη μητέρα και για το βρέφος και αν δε χρησιμοποιηθούν για δωρεά θα πεταχτούν.

Πάρτε πληροφορίες από το site http://www.bioacademy.gr/ της Ακαδημίας Αθηνών, επικοινωνήστε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου –Ερμούπολης στο τηλέφωνο 2281081001 (κ.Βάσω Αντωνούδη) για να δηλώσετε συμμετοχή στη δράση .

Δώστε ευκαιρία να σωθεί μία ζωή με την νέα ζωή που θα φέρετε στον κόσμο ,τη γέννηση του μωρού σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.