Σύλληψη κυβερνήτη για υπεράριθμους επιβαίνοντες

Ένα φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά είναι αυτό με τους υπεράριθμους επιβάτες στα πλοία.  Από τη μια το πρωτόκολλο που επιβάλλει αυστηρά μέτρα και από την άλλη η …χαλαρότητα που παρατηρείται τόσο από επιβάτες όσο και από ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες. Ένα φαινόμενο που από 1η Ιουλίου θα ενταθεί, καθώς αναμένεται αύξηση των τουριστικών αφίξεων.  Το λιμενικό Σώμα προχώρησε στην σύλληψη ενός κυβερνήτη για υπεράριθμους επιβάτες. Δεν είναι όμως αυτή η λύση. Χρειάζεται υπευθυνότητα και από τις ακτοπλοϊκές οι οποίες πολλές φορές πιέζουν τα πληρώματα και τον κυβερνήτη να γεμίσει  με κόσμο το πλοίο για να βγάλει τα σπασμένα….

Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Στη σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκύρου.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω σκάφος στον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν δέκα (10) άτομα, αντί του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού των οκτώ (08), όπως ορίζεται στο Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του σκάφους.
Από το Λιμεναρχείο Σκύρου που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία διοικητικών κυρώσεων, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.