Σχολεία: 6.566 θετικά self τεστ έδειξαν οι έλεγχοι έως χθες το βράδυ

1.6 εκ. μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν self test , κατά τον δεύτερο οριζόντιο διαγνωστικό έλεγχο αυτής της εβδομάδας, και βρέθηκαν 6.566 θετικά self test ως χθες βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Στον πρώτο έλεγχο όταν άνοιξαν τα σχολεία πριν από 10 ημέρες, βρέθηκαν 15.547 θετικά self test, ενώ κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών διενεργήθηκαν περίπου 8 εκ. self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί λαμβάνουν πέντε self test από τα φαρμακεία, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες αυτοδιαγνωστικών ελέγχων από τις 24 Ιανουαρίου έως και τις 8 Φεβρουαρίου.

Η δωρεάν διάθεση των self test συνεχίζεται στα φαρμακεία σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα, για τις επόμενες εβδομάδες.

Tο self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση την Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο δηλαδή κάνουν ότι και πριν τις γιορτές (Self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη).

Υπενθυμίζεται πως η βασική αλλαγή στο πρωτόκολλο έχει να κάνει με το ότι υποχρέωση για self test έχουν όλοι οι μαθητές ανεξαιρέτως (εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι), καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, ώστε να έχουν πρόσβαση στις σχολικές μονάδες.

-Tα self test δηλώνονται στην πλατφόρμα edupass και εκδίδεται η σχολική κάρτα όπως και πριν

-Τέλος ισχύουν και όλα τα προηγούμενα μέτρα προστασίας ( χρήση μάσκας, αποστάσεις κλπ).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.