Σχεδόν ένα εκατομμύριο τουρίστες την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, αναμένεται ρεκόρ αφίξεων σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα ενόψει της περιόδου αιχμής της φετινής καλοκαιρινής σεζόν.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αναμένονται περισσότερες αφίξεις κυρίως στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την Κέρκυρα.

Τον Ιούλιο, oι τουριστικές αφίξεις ξεπέρασαν τις 950.000 ανά εβδομάδα ενώ τα αεροδρόμια που σημειώνουν τη μεγαλύτερη κίνηση μετά την Αθήνα, είναι το Ηράκλειο, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Θεσσαλονική, τα Χανιά, η Σαντορίνη και η Μύκονος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport, τα τέσσερα πιο δημοφιλή νησιά κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ήταν η Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, νησιά που κατέγραψαν ρεκόρ αφίξεων από το εξωτερικό.

Οι τουρίστες που επιλέγουν για προορισμό την Ελλάδα προέρχονται κυρίως από Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία. Επίσης ακολουθούν τουρίστες από Βέλγιο, Ισραήλ, Πολωνία, Κύπρος και ΗΠΑ.

Τον Μάιο, ο κλάδος της φιλοξενίας στην Ελλάδα έκανε πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ τζίρο, δηλαδή 26 εκατομμύρια περισσότερα από τον Μάιο του 2019, ενώ ο τομέας της εστίασης αυξήθηκε κατά 40 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.