Συνωστισμός και ταλαιπωρία αναπληρωτών εκπαιδευτικών για όλες τις Κυκλάδες

in ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ/ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημέρα ταλαιπωρίας για μεγάλο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών ήταν η χθεσινή.

Δάσκαλοι και καθηγητές από κάθε περιοχή της Ελλάδος, διορίστηκαν ως αναπληρωτές σε σχολεία των Κυκλάδων και ταξίδεψαν στην Σύρο προκειμένου να περάσουν το διαδικαστικό στάδιο κατάθεσης δικαιολογητικών και εγγράφων και να ολοκληρωθεί ο διορισμός τους.

Τόσο στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ερμούπολη, όσο και στην αντίστοιχη της Δευτεροβάθμιας στην περιοχή του Μάννα, οι εκπαιδευτικοί σχημάτισαν ουρές, με το προσωπικό των δύο Διευθύνσεων να κάνει ότι ήταν δυνατόν για να τους εξυπηρετήσει, χωρίς βέβαια, να αποφευχθεί η πολύωρη ταλαιπωρία για αρκετούς εξ αυτών.

Ειδικά στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, στην περιοχή το Αγίου Νικολάου, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν διορισθεί σε άλλα νησιά των Κυκλάδων και όχι στην Σύρο, οπότε, δικαιολογημένα προσπαθούσαν να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να προγραμματίσουν το ταξίδι για τον τελικό τους προορισμό.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ταλαιπωρίας, να σημειώσουμε ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, εκτός του του ότι μαθαίνουν λίγα 24ωρα πριν, σε ποιον τόπο θα διορισθούν, εξαναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Σύρο για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και στη συνέχεια να ταξιδέψουν στο νησί που θα διδάξουν, χωρίς να έχουν προλάβει να βρουν, ούτε καν κατοικία διαμονής.

cyclades24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*