Συνέντευξη Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στον Μεσόγειος Fm στο Κόκκινο


Η αύξηση του υποκατώτατου μισθού στα 650 ευρώ τον μήνα μεικτά, από τα 586,08 ευρώ είναι μία απόφαση εμβληματική για τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι υλοποίηση μιας δέσμευσης και η εκπλήρωση ενός «χρέους» κυρίως προς τη νέα γενιά, αναφέρει στις «Αποχρώσεις» και τον Λάμπρο Δεμερτζή η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Η πιο σημαντική παράμετρος της αύξησης του κατώτατου μισθού είναι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, η εξομοίωση τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και η ταυτόχρονη μετάβαση σε μια νέα αυξημένη μισθολογική κατηγορία.

Όπως είπε η Υπουργός είναι ένα κομβικό βήμα , καθώς έχουν θεσμοθετηθεί μέτρα που προστατεύουν τους εργαζόμενους και θωρακίζουν τα δικαιώματά τους απέναντι σε φαινόμενα απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας, ενισχύοντας παράλληλα το σώμα επιθεωρητών εργασίας για να επιβάλει τη νομιμότητα.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

 

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ – ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ – ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΗ αύξηση του υποκατώτατου μισθού στα 650 ευρώ τον μήνα μεικτά, από τα 586,08 ευρώ είναι μία απόφαση εμβληματική για τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι υλοποίηση μιας δέσμευσης και η εκπλήρωση ενός «χρέους» κυρίως προς τη νέα γενιά, αναφέρει στις «Αποχρώσεις» και τον Λάμπρο Δεμερτζή η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου. Η πιο σημαντική παράμετρος της αύξησης του κατώτατου μισθού είναι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, η εξομοίωση τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και η ταυτόχρονη μετάβαση σε μια νέα αυξημένη μισθολογική κατηγορία. Όπως είπε η Υπουργός είναι ένα κομβικό βήμα , καθώς έχουν θεσμοθετηθεί μέτρα που προστατεύουν τους εργαζόμενους και θωρακίζουν τα δικαιώματά τους απέναντι σε φαινόμενα απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας, ενισχύοντας παράλληλα το σώμα επιθεωρητών εργασίας για να επιβάλει τη νομιμότητα.

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Donnerstag, 31. Januar 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.