Συνάντηση τον Οκτώβρη στη Σύρο Ν. Λειβαδάρα -Γ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, προγραμματίστηκε επίσκεψη στη Σύρο της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κας Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, προπαρασκευαστική συνάντηση με την Υπεύθυνη Εκδηλώσεων της Επιτροπής, κα Χριστίνα Φιλιαγκουρίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την επικείμενη άφιξη της κας Αγγελοπούλου στο νησί μας, ενώ παράλληλα ο κ. Λειβαδάρας παρουσίασε την πρόταση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο των δράσεων και των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η πρόταση του Δήμου αναπτύσσεται στους άξονες 1. «Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας», 2. «Η Ελλάδα σήμερα, μετά από μία πορεία 200 χρόνων», 3. «Έλληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια», 4. «Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος» και έχει ήδη υποβληθεί προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με σκοπό να τονιστεί ο ρόλος της Σύρου στην Ελληνική Επανάσταση, ο οποίος δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου και στο Θέατρο Απόλλων, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με την κα Φιλιαγκουρίδου να δηλώνει εντυπωσιασμένη τόσο από το νησί μας όσο και από τη θερμή φιλοξενία μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.