Συνάντηση Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη συναντήθηκε, την Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κας Κανδιώς Μαραγκού.

Τον λόγο έλαβε αρχικά ο κ. Δήμαρχος, αναφερόμενος στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του ΔΛΤ Σύρου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λιμένα Ερμούπολης και των λιμενικών εγκαταστάσεων. Τόνισε δε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την τελική έγκριση του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης από το ΕΣΑΛ, ένα ζήτημα καίριο και χρόνιο που θα προσφέρει νέες οικονομικές και αναπτυξιακές δυνατότητες στο νησί μας.

Ο κ. Κουτουλάκης επεσήμανε  πως στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι  η στήριξη του στρατηγικού σχεδιασμού κάθε τοπικής κοινωνίας και η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων των νησιών, εκφράζοντας μάλιστα την πρόθεση του Υπουργείου να συμβάλει στην ωρίμανση των μελετών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του. Ειδικότερα, συζητήθηκε το πρόγραμμα «ΝΕΑΡΧΟΣ» και η αξιοποίησή του από τους Δήμους, δεδομένου ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση κρίσιμων έργων και λειτουργιών στον νησιωτικό χώρο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τη διαβεβαίωση του κ. Γενικού για την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο και το ΔΛΤ Σύρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.