Συγκλονίζει η υπόθεση της 20χρονης από την Πάρο, που κατήγγειλε τον βιασμό της από τον πατριό της

Σπάστε τη σιωπή σας όπως η Νεκταρία και μην κάνετε άλλο την πάπια…

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε συγκλονισμένοι την εξομολόγηση της Νεκταρίας που βρήκε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά και να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική της ηλικία.

Σίγουρα οι δημοσιογράφοι, δεν είναι δικαστές, αλλά οφείλουμε να ακούσουμε και να προβληματιστούμε. Να αναρωτηθούμε και να απαιτήσουμε την αλήθεια, χωρίς σιωπές και φόβο. Η υπόθεση της Πάρου, παίρνει σιγά-σιγά το δρόμο της και όσο δεν υπάρχει σιωπή, θα ξεκαθαρίσει σύντομα…

Ήδη τα στόματα ανοίγουν, ο φόβος νικιέται, σπάει το κατεστημένο κι όλο και περισσότεροι περιμένουν στην σειρά, για να πουν τι γνωρίζουν. Χρειάζεται μεγάλη δύναμη ένας άνθρωπος που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική του ηλικία να μιλήσει για τον βιασμό του, να καταγγείλει τον βιαστή όταν ξέρει ότι μπορεί να θυματοποιηθεί ξανά και να στιγματιστεί στην κοινωνία.

Εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας, γιατί θέλουμε να είμαστε δίπλα σε όσους και όσες βρίσκουν το σθένος να μιλήσουν και βρισκόμαστε απέναντι με όσους σιωπούν για να μην μπλέξουν.

Ξέρετε όμως, εκτός από την κακοποίηση υπάρχει και η συγκάλυψή της. Μέρα τη μέρα μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα για το πόσο εκτεταμένες ήταν οι κακοποιητικές συμπεριφορές σε διάφορους χώρους.

Ταυτόχρονα, μαθαίνουμε και πόσο εκτεταμένη ήταν η συγκάλυψη. Και αυτό είναι το χειρότερο. Δυστυχώς όσο υπάρχει συγκάλυψη και σιωπή, η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών θα συνεχίσει να μένει κοινό τους μυστικό…

Όσοι όμως θέλουν να αισθάνονται την συνείδηση τους καθαρή, τότε θα πρέπει να μιλούν, ώστε να ανοίξει η βεντάλια των αποκαλύψεων. Έγκλημα δεν διαπράττει μόνο ο βιαστής, συνένοχος είναι κι αυτός που σιωπά, που γνωρίζει και δε μιλά και διπλά ένοχος, όταν ο θύτης βρίσκει το θάρρος να το καταγγείλει .

Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι ο ρόλος των ΜΜΕ είναι καθοριστικής σημασίας στο να «γκρεμίσει» μύθους και να φωτίσει σκοτεινές πτυχές και καίριες διαστάσεις του υπό εξέταση εγκλήματος. Όμως, ‘’συνένοχα’’ είναι και τα ΜΜΕ που αποκρύπτουν τα σκοτεινά εγκλήματα…

Αυτό που μας κάνει εντύπωση, είναι η σιωπή που επικρατεί στα τοπικά ΜΜΕ της Πάρου, που στο σύνολο τους, βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Η καταγγελία της Νεκταρίας, βρίσκεται στα Πρώτα θέματα Πανελληνίως,  οι δημοσιογράφοι και οι τηλεοπτικές εκπομπές, καταφθάνουν καθημερινά στο νησί και η τοπική δημοσιογραφία, συγνώμη που θα το πούμε αλλά «κάνει την πάπια».

Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι θα σταματήσει η σιωπή και θα λάμψει η αλήθεια. Όποια κι αν είναι αυτή, οφείλουμε να ασχοληθούμε με την επικαιρότητα και να αναδείξουμε την έκβαση της υπόθεσης. Ας σταματήσουν να παραβιάζουν την αγνότητα των παιδιών και να σκοτεινιάζουν την υπόλοιπη ζωής τους, μη γίνουμε συνένοχοι κλείνοντας στόματα, ας ανοίξουν τα στόματα κι ας βαδίσουμε στο θάρρος της… Σπάστε τη σιωπή σας, όπως έκανε η Νεκταρία!

πηγή : cyclades24.gr

Σπάστε τη σιωπή σας όπως η Νεκταρία και μην κάνετε άλλο την πάπια…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.