Στο σφυρί ξενοδοχείο – «φιλέτο» στη Μύκονο

Ένα ξενοδοχείο- «φιλέτο» καθότι βρίσκεται στη Χώρα της Μυκόνου, αλλά και κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά περιλαμβάνονται στους νέους πλειστηριασμούς, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

Το σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα χτυπήσει στις 13 Ιουλίου και για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Χώρα του Νησιού των Ανέμων, ιδιοκτησίας του ιδιώτη Μ. Ν.

Πρόκειται για το πρώην boutique hotel Madupa που λειτουργεί με νέο όνομα ως “Three Shades Mykonos “, 5 αστέρων και μετά από ριζική ανακαίνιση αποτελείται από 25 δωμάτια 50 κλινών, ενώ λειτουργεί από 15 Μαΐου -31 Οκτωβρίου. Στον τρίτο όροφο του συγκροτήματος λειτουργεί κατοικία που δεν ελήφθη υπόψη για τον υπολογισμό της αξίας του.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται στην νότια πλευρά της Χώρας της Μυκόνου σε απόσταση περίπου 5 λεπτών με το αυτοκίνητο από αυτή. Η περιοχή έχει δυτικό προσανατολισμό προς τη θάλασσα καλές συγκοινωνίες και καλό οδικό δίκτυο. Χαρακτηρίζεται κυρίως ως περιοχή με τουριστικές εγκαταστάσεις και εμπορικά καταστήματα, ενώ υπάρχουν λίγες κατοικίες μόνιμων κατοίκων και το δημοτικό σχολείο της Χώρας.

 

Η αρχιτεκτονική των κτιρίων είναι τυπική Μυκονιάτικη και τα ακίνητα με τουριστική χρήση έχουν μεγάλη εμπορευσιμότητα.

Το οικόπεδο εντός του οποίου βρίσκεται το ξενοδοχείο έχει επιφάνεια 4269 τ.μ., και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Με την οικοδομική άδεια του 1984 έχουν κατασκευασθεί ισόγεια κατοικία 58,50 τ.μ. και ξενοδοχείο Δ τάξης που αποτελείται από:

-κτίσμα με ισόγειο τμήμα 199,60 τ.μ. και ά όροφο 132 τ.μ.
-ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 177 τ.μ.
-ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 108 τ.μ.
-κτίσμα με ισόγειο τμήμα επιφάνειας 33,20 τ.μ. με ά όροφο 14 τ.μ.
-ισόγεια αποθήκη επιφάνειας 83,50 τ.μ. και
-γκαράζ επιφάνειας 95 τ.μ.

Σύμφωνα με το μισθωτήριο στο οικόπεδο βρίσκεται ξενοδοχείο Δ τάξης επτά κτιρίων με συνολική επιφάνεια 1032,20 τ.μ.

Στο συγκρότημα παρατηρούνται σημαντικές αυθαιρεσίες. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν ξεκινήσει εργασίες επισκευής και εκτεταμένες διαμορφώσεις στον περιβάλλοντα χώρο (μικρές ατομικές πισίνες κλπ) χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας για το αυθαίρετο και επιβλήθηκε πρόστιμο. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης προέβη σε θεραπεία του αυθαιρέτου κατεδαφίζοντας όλες τις παράνομες προσθήκες και πληρώνοντας το ανάλογο πρόστιμο -παράβολο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «το ξενοδοχείο έχει πολυτελώς και πλήρως ανακαινισθεί, διαθέτει πισίνα εστιατόριο και μπαρ».

 

 newmoney

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.