Στους 3 μήνες η τρίτη δόση του εμβολίου – ανοίγει σήμερα το βράδυ η πλατφόρμα

Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες 18 και άνω, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις, από τους 6 μήνες, που ήταν μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης σήμερα το απόγευμα.

Η εθνική επιτροπή εμβολιασμών, κατέληξε στην απόφαση  χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω, λαμβάνοντας υπόψιν την  παραλλαγή «Όμικρον» και την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Σε περίπτωση προηγηθείσας νόσου Covid-19, η επιτροπή  συστήνει ο εμβολιασμός  να γίνεται 3 μήνες μετά τη νόσηση και όχι 6 μήνες μετά, όπως ίσχυε η σύσταση μέχρι σήμερα .

Το διάστημα των 2 μηνών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson&Johnson παραμένει.

Η πλατφόρμα, έτσι ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το τρίμηνο από την δεύτερη δόση, θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο το πρωί.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για αυτή την Κυριακή 5/12.

Υπογράμμισε ότι επιχειρησιακά έχει αυξηθεί κατά πολύ για το μήνα Δεκέμβριο τη δυναμικότητα, η οποία είναι για περισσότερα από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Έχουν κλειστεί ήδη 1,5 εκατομμύριο ραντεβού και υπάρχουν περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο διαθέσιμα ραντεβού. Θα προστεθούν και άλλα στην πορεία, τόνισε ο γγ καθώς ο σχεδιασμός είναι όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου να μπορέσουν να κάνουν την αναμνηστική δόση έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.