Στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα των Κυκλάδων ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, συνοδευόμενος από την Έπαρχο Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα των Κυκλάδων.


Ειδικότερα, ο κ. Φόρτωμας έθιξε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων και ο κ. Χαρουτουνιάν δεσμεύτηκε να βοηθήσει προς την επίλυσή τους και τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε όσα ζητήματα υπάγονται στις αρμοδιότητες του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.
Τέλος, ο κ. Πρόεδρος του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ ενημέρωσε τον κ. Φόρτωμα για τα προγράμματα προβολής προϊόντων Π.Ο.Π. σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι δύο τους υποσχέθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ο καθένας από τη θέση του, για την προβολή όσο το δυνατόν περισσότερων ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πλούτου.
«Τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας, συνθέτουν τη γαστρονομική μας κληρονομιά. Συνιστούν τη διατροφική τους ταυτότητα, δημιουργούν την τοπική τους κουζίνα και αποτυπώνουν τη γαστρονομική ιδιαιτερότητα κάθε τόπου. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προώθηση και την προβολή τους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και υπόσχομαι, από τη θέση στην οποία βρίσκομαι, να είμαι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.