Στη Χώρα της Κέας συντροφιά με έναν χάρτη – Το εκπαιδευτικό παιχνίδι της φετινής ΒΙΟΣΦΑΙΡΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Αυγούστου το απόγευμα το εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο «Στη Χώρα της Κέας συντροφιά με έναν χάρτη» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Βιόσφαιρας  – Χαρτογραφική κληρονομιά  Κέας, Από τους Περιηγητές στο GIS. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό και γνώρισαν πτυχές της Ιουλίδας και της Κέας μέσα από μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στο γραφικό οικισμό. Κάθε στάση ήταν ένα ταξίδι στην ιστορία και ένας μικρός γρίφος με στόχο στο τέλος να λυθεί μια ακροστιχίδα.

Οι συμμετέχοντες, έχοντας γίνει μια παρέα, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή κατέληξαν στο Νέο Δημαρχείο, όπου φέτος πραγματοποιείται η έκθεση. Εκεί παρέλαβαν το δίπλωμα του εξερευνητή της Χώρας της Κέας και θαύμασαν το εκθεσιακό υλικό που περιλαμβάνει χάρτες ιστορικούς, ναυτικούς, τουριστικούς, πεζοπορικούς, οικισμών αλλά και σπάνιους χάρτες του 16ου, 17ου και 18ου  αιώνα που μας παραχωρήθηκαν ψηφιακά από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Την έκθεση και το εκπαιδευτικό παιχνίδι διοργανώνει ο Δήμος Κέας, υπό την επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού φορέα Κέως Πολιτισμός – Keos Culture. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη «Travelogues: με το Βλέμμα των Περιηγητών», καθώς και το  Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς – Γενικά Αρχεία του Κράτους για την συνεργασία.

 

ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ ΚΕΑΣ 2021 | ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΕΑΣ
Από τους περιηγητές στο GIS
#keosBiosphere2021, #myIoulida

Χώρος: Περιστύλιο Δημαρχείου Ιουλίδας – Εκπαιδευτικό παιχνίδι:  χώρος σκάκι Ιουλίδας
Διάρκεια: 4-30 Αυγούστου 2021
Ώρες Λειτουργίας: Ελεύθερη είσοδος / Καθημερινά 9:00 – 23:00

Βρείτε εδώ τον κατάλογο της έκθεσης.

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι μπορούν να παίξουν οποιαδήποτε στιγμή ομάδες παιδιών, οικογένειες, ομάδες εφήβων και ενηλίκων με τη βοήθεια του χάρτη που θα βρουν στην αφετηρία ή εδώ: Educational Game – Biosphere Keos 2021.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.