Στη Μύκονο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στη Μύκονο θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Τον κ. Χρυσοχοΐδη συνοδεύει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Χρυσοχοϊδη  αποτελεί το θέμα της αστυνόμευσης στο νησί, οι συστηματικοί έλεγχοι των αρχών με στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Στη Μύκονο εξάλλου έχει δημιουργηθεί Αστυνομική Υποδιεύθυνση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στις 6 το πρωί η Μύκονος άνοιξε ξανά, και παύουν να ισχύουν τα μέτρα που είχαν ληφθεί από την 17η του Ιουλίου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στο νησί, ωστόσο το νησί θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό επιτήρηση.

Το μίνι lockdown  που ίσχυε μέχρι σήμερα στις 6 το πρωί στη Μύκονο αφορούσε :

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο

Την ίδια στιγμή άλλα νησιά κινδυνεύουν με μίνι lockdown, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και ειδικότερα 6 νησιά  «κοκκινίζουν» λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

Μεταξύ αυτών η Πάρος  και η Αντίπαρος,  όπου πραγματοποιούνται ήδη εντατικοί έλεγχοι από τις αρχές για την τήρηση των μέτρων, ιδιαίτερα στα νυχτερινά μαγαζιά. Ειδικότερα,  τις τελευταίες ημέρες επιβλήθηκαν πρόστιμα 2.000 ευρώ σε 8 νυχτερινά μαγαζιά και λουκέτο για 7 ημέρες και αφορούν 7 νυχτερινά μαγαζιά στην Πάρο και 1 στην Αντίπαρο, όπου εντοπίστηκαν όρθιοι πελάτες.

Εντατικοί έλεγχοι εκτιμάται ότι θα εφαρμοστούν και σε Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη (σε Ηράκλειο και Χανιά), Ζάκυνθο και Κέρκυρα, εξαιτίας αύξησης των κρουσμάτων και οι περιοχές αυτές θα βρίσκονται σε αυστηρή επιτήρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.