Στην Περιφέρεια μπέρδεψαν το Οruc Reis με το…Blue Star;

Με απαράδεκτη πρακτική- που αποδεικνύει και τον τρόπο λειτουργίας της  για ακόμη μια φορά- η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου ” έθαψε” ψήφισμα που είχε καταθέσει η παράταξη μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτιου Αιγαίου στην τελευταία  συνεδρίαση του στις 30.9.20. Ζητουσαμε να καταγγείλουμε  την τουρκική επιθετικότητα που εκφράζεται με τρόπο συνεχή και  προκλητικό για τα νησιά μας και την χώρα μας(το ερευνητικό  Oruc Reis   μαζί με πολεμικά τουρκικά πλοία πλέει στο Αιγαίο, τουρκικός χάρτης με “γαλάζια” πατρίδα,απαίτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών μας, μετατροπή της Αγία Σοφίας και εκκλησιών σε τζαμιά κτλ) και να ευχαριστήσουμε  τις ένοπλες δυνάμεις και όλους όσους επαγρυπνουν για την εθνική μας ανεξαρτησία και ασφάλεια και να καλέσουμε το λαό μας σε ενότητα.

 

Με το πρόσχημα ότι Π.Ν.Α.  ” δεν ασκεί εξωτερική πολιτική “δεν  στήριξαν το σχέδιο   ψήφισματος που καταθέσαμε   αλλά ούτε το διαμόρφωσαν όπως υποσχέθηκαν για δοθεί στη δημοσιότητα ως συνθετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου!
Ξέχασε ο κ.Χατζημαρκος ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου είχε εκδόσει στο πρόσφατο παρελθόν ψηφίσματα και είχε παρέμβαση όταν τα Σκοπιά ελάμβαναν το όνομα της” Μακεδονίας” και εξέφρασε τη λαϊκή κατακραυγή;Ξέχασε το ψήφισμα για την απελευθέρωση των δυο(2) στρατιωτών που συνέλαβαν στον Έβρο και κρατούσαν επί μήνες οι Τούρκοι….;Τότε  κάναμε “εξωτερική πολιτικη”…. ή τώρα  μετατράπηκαμε σε …”πολιτιστικό συλλογο”;

Είναι θλιβερό για τα νησιά μας- με πρώτο  το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου- να   είναι στον “πυρήνα” της τουρκικής αλλοφροσύνης και επιθετικότητας και το κορυφαίο αυτοδιοικητική όργανο -με ευθύνη της ηγεσίας του – να σιωπά περίεργα…

Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης ούτε διεκδικούμε το ρόλο του “υπερπατριώτη” όμως είναι θλιβερό κάποιοι να” προκαλούν  δια της σιωπής τους” τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο ή να κάνουν δημόσιες σχέσεις για προσωπικούς λόγους….Οι νησιώτες μας βιώνουν την  τουρκική απειλή έντονα και θέλουν συσπείρωση,  εθνική ενότητα και εγρήγορση . Δεν ανέχονται  να βλέπουν τα τουρκικά πλοία και αεροπλάνα να παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και  τα σύνορα μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης …..Ας το  αντιληφθεί ο κ.Χατζημαρκος και η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου …και ελπίζουμε να μην μπέρδεψαν το Οruc Reis με το…Blue Star!!!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
 για τον Περιφερειακό Συνδυασμό “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου/Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.