Στα λευκά οι Κυκλάδες – δεν έλειψαν τα προβλήματα

 

ΣΥΡΟΣ

Έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί προς την Απάνω Μεριά, λόγω της χιονόπτωσης και του πάγου που έχει δημιουργηθεί. Δυνάμεις της Αστυνομίας έχει αποκλείσει το δρόμο προς την Απάνω Μεριά από το ύψος του γηπέδου της Άνω Σύρου.

 

ΝΑΞΟΣ 

Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, η κίνηση των οχημάτων στο ορεινό κεντρικό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες
❄️ από το Φιλώτι προς την ορεινή Νάξο
❄️ από τον Κούρο των Μελάνων προς τον Κυνίδαρο
🔺 Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και οι πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις!
Τηλέφωνα Άμεσης Ανάγκης:
🟩 Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 6930075879
🟩 Πυροσβεστική: 22850 32899
🟩 Αστυνομία: 22850 22100
🟩 Νοσοκομείο: 22853 60502
🟩 Λιμεναρχείο: 22850 22300
Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, η κίνηση των οχημάτων στο ορεινό κεντρικό οδικό δίκτυο, από το Φιλώτι προς την ορεινή Νάξο και από τον Κούρο των Μελάνων προς τον Κυνίδαρο διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Από το Δήμο Νάξου εκδόθηκε ανακοίνωση και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως επίσης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών  καθώς και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και του ΚΔΑΠ –ΜΕΑ, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

 

ΑΝΔΡΟΣ

 

ΤΗΝΟΣ

 

Η Τήνος είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων όπου η χιονόπτωση και το κύμα κακοκαιρίας
“Ελπίδα” έχουν κάνει την εμφάνισή τους έντονα. Από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε ο χιονιάς ο οποίος εμφανίστηκε σε πολλές περιοχές του νησιού, δημιουργώντας και προβλήματα καθώς ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν έντονη.

 

 

ΜΥΚΟΝΟΣ

Από το πρωί χιονίζει στη Μύκονο με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ από τον λευκό κλοιό δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού.

 

 

ΜΗΛΟΣ

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

Είναι όμορφα τα χιόνια στις Κυκλάδες, ας τα απολαύσουμε όμως με ασφάλεια.
Το 1ο κύμα του χιονιά άσπρισε σήμερα τα ορεινά του νησιού. Στο Προφήτη Ηλία από όπου και οι φωτογραφίες μου, καταμετρήθηκαν 7 πόντοι χιονιού. Θερμοκρασία όπως δείχνει και το ταμπλό του ι.χ. μου: μείον -0,5 βαθμούς
Το 2ο κύμα που περιμένουμε από αύριο το πρωί, αναμένεται να δώσει αρκετό χιόνι σε όλη την Σαντορίνη. Προσοχή σε όλους τους κατοίκους από αύριο.
Ο δήμος από αυτά που μαθαίνω, δεν έχει προμηθευτεί αλάτι, δεν έχει καν εκχιονιστικό, κάτι που αν αληθεύει είναι τραγικό.
Ο πάγος στους δρόμους δεν είναι αστείο και οι περισσότεροι κάτοικοι, ούτε χειμερινά λάστιχα και αλυσίδες έχουν και το κυριότερο δεν έχουν εμπειρία στο πάγο.
Γι΄αυτό συνίσταται τόσο στο Δήμο Θήρας όσο και στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήρας επαγρύπνηση και προληπτικός σχεδιασμός.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.