Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test στα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου

Tέλος στην δωρεάν διάθεση των self test κορωνοϊού ανακοινώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει σε ανακοίνωσή του στις 4 Ιουνίου ότι αποφασίζει με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά, να σταματήσει τη διάθεση των δωρεάν self test από τις 19 Ιουνίου και να τα χορηγήσει έως το τέλος του μήνα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αλλά και στους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες. Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετακαθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο φαρμακοποιός και μέλος του ΠΦΣ, Θανάσης Παπαθανάσης στο OPEN, είναι εν γνώσει της Πολιτείας, αφού η συμφωνία με τους φαρμακοποιούς ήταν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία τα self test για δυο μήνες. Επομένως, θα υπάρχουν self test στα φαρμακεία με τη διαφορά ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν self test από τα φαρμακεία, οπότε ο πολίτης θα πρέπει να τα πληρώνει.  Η επιμήκυνση της περιόδου των δυο μηνών στη δωρεάν διανομή των self test από τα φαρμακεία είναι ζήτημα της Πολιτείας, αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Υπενθυμίζεται ότι από την Δευτέρα 7/6/2021 μέχρι και το Σάββατο  12/6 /2021 θα διατεθούν 3 Self tests για τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που θα αφορούν στο διάστημα 7/6 μέχρι 30/6 σύμφωνα με απόφαση των Συναρμόδιων Υπουργείων .

Επίσης από την Δευτέρα 14/6/2021 έως και το Σάββατο 19/6/2021 θα διατεθούν 3 Self Tests για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό).

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να προμηθευτούν Self tests και οι μαθητές του Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι μαθητές του Δημοτικού για την λήξη του εκπαιδευτικού έτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.