Σταθμοί Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων Δήμου Πάρου

 Οι Σταθμοί Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων που έχουν εγκατασταθεί στο νησί της Πάρου βρίσκονται στην περιοχή της Παροικιάς και της Νάουσας και δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Δήμο Πάρου και στοχεύουν στο να διατηρήσουμε τις θάλασσές μας καθαρές.

 

Οι σταθμοί είναι εξοπλισμένοι με κάδους και την ανάλογη σήμανση, βοηθώντας πολίτες και αλιείς να τοποθετούν παράκτια και θαλάσσια απορρίμματα. Στη συνέχεια, οι δημοτικές αρχές σε συνεργασία με την ομάδα aegean rebreath φροντίζουν για την καταγραφή και τη διοχέτευση των απορριμμάτων σε μονάδες ανακύκλωσης ή επαναξιοποίησης (upcycling). Στο πλαίσιο αυτό, ο φορέας aegean rebreath συμμετέχει στο πρόγραμμα Blue Cycle, όπου και διοχετεύονται τα αλιευτικά εργαλεία που συλλέγονται από τους σταθμούς μας και από τις υποβρύχιες και παράκτιες δράσεις καθαρισμού.

Ο Δήμος Πάρου ζητά από τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να Συμβάλουν στη σωστή λειτουργία των Σταθμών Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων και μην χρησιμοποιούνται οι κάδοι για την εναπόθεση απορριμμάτων οικιακής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

Δείτε σχετικό βίντεο :

https://fb.watch/7NuqXo-Sn0/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.