Στέφανος Βακόνδιος : «Το τυρί ΠΟΠ Σαν Μιχάλη ανάρπαστο στη Γερμανία»

Ο Στέφανος Βακόνδιος επιχειρηματίας τυροκόμος λειτουργεί την τυροκομική μονάδα «Ζωζεφίνος» η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Μάννα στο νησί της Σύρου.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που παρασκευάζει τυροκομικά προϊόντα Σύρου αρίστης ποιότητας, ένα εκ των οποίων είναι το σκληρό τυρί Σαν Μιχάλη το οποίο είναι ΠΟΠ.

Το Συριανό Τυροκομείο διακρίνεται για τα νοστιμότατα, βραβευμένα τυριά του, έχοντας κατακτήσει και φέτος τα πρώτα βραβεία σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας, των Mediterranean Taste Awards 2021  και συγκεκριμένα απέσπασε Platinum βραβείο για το «Γροθοτυράκι με Λούζα» και Platinum βραβείο για το «Ρεμπέτικο». Πρόκειται για δυο μοναδικά τυριά που κέρδισαν και τους αναγνωρισμένους κριτές του διεθνή διαγωνισμού των Μεσογειακών Βραβείων Γεύσης «Mediterranean Taste Awards 2021».

Όπως αναφέρει στη ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος FM 105,4  , ο  χειμώνας ήταν δύσκολος λόγω καραντίνας, αφού τα περισσότερα τυριά μας πηγαίνουν στην εστίαση που ήταν κλειστή. 

Φαίνεται όμως  ότι το επόμενο διάστημα  θα είναι αισιόδοξο, καθώς και σούπερ μάρκετ του εξωτερικού επιλέγουν τα ελληνικά προϊόντα, αφού θεωρούνται  άριστης ποιότητας

«Εμείς ποντάρουμε στην ποιότητα των τυριών μας και όχι στην ποσότητα, καθώς η μονάδα μας παράγει τυριά τα οποία ο καταναλωτής εκτιμά για την νοστιμιά τους και την μοναδική τους ποιότητα», καταλήγει ο κ. Βακόνδιος.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

https://www.facebook.com/apochroseis/videos/324854539203331

Στέφανος Βακόνδιος – Ιδιοκτήτης Τυροκομείου «Ζωζεφίνος»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.