Σπείρα που έκλεβε κατοικίες και βίλες στη Μύκονο εξάρθρωσε η αστυνομία

Εγκληματική ομάδα-σπείρα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από κατοικίες-βίλες στη Μύκονο εξαρθρώθηκε, έπειτα από έρευνα της τοπικής Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Πέμπτη, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, σε Μύκονο και Αττική, επτά αλλοδαποί (έξι άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 23, 25, 30, 32, 33, 34 και 35 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών. Επιπλέον, προέκυψε πως ο 30χρονος αναζητούνταν καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Σύρου για διάπραξη κλοπών στη Μύκονο και το 2017.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, προσδιορίστηκε ο τρόπος δράσης και σκιαγραφήθηκε το προφίλ της εγκληματικής τους οργάνωσης. Ταυτόχρονα διακριβώθηκαν τα χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων δραστών, οι μεταξύ τους σχέσεις και ρόλοι.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος από τον Νοέμβριο του 2020, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από δύο υποομάδες στις οποίες συμμετείχαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Με χαρακτηριστικά δομημένης σπείρας και δρώντας με συγκεκριμένη καθοδήγηση και διακριτούς ρόλους, διέπρατταν κλοπές σε κατοικίες – βίλες του νησιού, κατά κανόνα, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν.

Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα, φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, τσάντες-πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, αρώματα, τιμαλφή κ.α.. Αφού συγκέντρωναν τα κλοπιμαία σε χώρους όπου διέμεναν, στη συνέχεια τα προωθούσαν στο εξωτερικό.

Εξιχνιάστηκαν 39 περιπτώσεις κλοπών οι οποίες προσδιορίζονται στα χρονικά διαστήματα από 28.11 έως 7.12.2020 και από 28.05 έως 27.06.2021, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρωμάτων που αφαίρεσαν εκτιμάται στις 320.000 ευρώ.

Σε κατοικίες όπου διέμεναν οι δράστες, στα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και στους συναφείς με αυτά χώρους βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και χρηματικό ποσό, επιμελώς κρυμμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.