Σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα από Σύρο και Μήλο για μεταφορά μεταναστών

Χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα μίσθωναν αυτοκίνητα από εταιρίες ενοικιάσεων στα νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου και την Κρήτη τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι όχι μόνο δεν τα επέστρεφαν αλλά σε τουλάχιστον μια περίπτωση τα χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών!

Η δράση τους εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Αργοστολίου και οι αλλοδαποί ηλικίας 28, 25, 23 και 21 χρόνων συνελήφθησαν στο λιμάνι του Πόρου στην Κεφαλονιά. Την Δευτέρα, τα μέλη της σπείρας με αρχηγό τον 28χρονο είχαν νοικιάσει τρία αυτοκίνητα από αντίστοιχες εταιρείες στην περιοχή Σβορωνάτα χρησιμοποιώντας πλαστή άδεια διαμονής και άδεια ικανότητας οδήγησης.

Η έρευνα των αστυνομικών αποκάλυψε ότι εμπλέκονταν σε άλλες πέντε υπεξαιρέσεις αυτοκινήτων δύο στη Ζάκυνθο, μία στο Ηράκλειο, μία στη Μήλο και μία στη Σύρο. Μάλιστα, το τελευταίο αυτοκίνητο εντοπίστηκε την Κυριακή να μεταφέρει μη νόμιμους μετανάστες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

 

Στην κατοχή των τεσσάρων αλλοδαπών κατασχέθηκαν 880 ευρώ, πλήθος εισιτηρίων και αποδείξεων και τέσσερα κινητά και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, που τους απήγγειλε κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.