Σε Χάλκη, Τήλο και Σύμη η πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε  στη Χάλκη,  όπου είχε την ευκαριία να ανταλλάξει ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες τoυ Επιτηρητικού Φυλακίου, ενώ νημερώθηκε για τη λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου και συνομίλησε με τους νησιώτες στο λιμάνι.
Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στην Τήλο, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας, συναντήθηκε με τους κατοίκους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κατά την επίσκεψή μου στη Χάλκη και την Τήλο είχα τη χαρά να συνομιλήσω με τους ακρίτες των νησιών μας, να δω από κοντά τις προοπτικές και το όραμά τους για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον και να τους διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία είναι κοντά τους.
Η σταθερή και δημιουργική παρουσία τους εδώ, σε αυτή τη γεμάτη από την ελληνική ψυχή γωνιά του Αιγαίου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποτελεί παράδειγμα πατριωτισμού και μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας».
Το απόγευμα η κυρία Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στη Σύμη, όπου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 77ης επετείου της 8ης Μαΐου 1945 θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης Σύμης.

 

Γιώργος Χατζημάρκος:  Σήμερα, έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε για μια ακόμη φορά, την ΑΕ Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ένα ακόμα νησί μας. Στην Χάλκη, από όπου εγκαινιάσαμε τον Οκτώβριο με τον Πρωθυπουργό και τον Δήμαρχο Χάλκης, το φιλόδοξο πρόγραμμα “GR-eco Islands”. Φιλόδοξο και επίκαιρο το πρόγραμμα. Με την ενεργειακή κρίση να πλήττει την παγκόσμια κοινότητα, εδώ παρουσιάζονται όχι μόνο οι προκλήσεις αλλά δοκιμάζονται και λύσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.