Σε ποια νησιά θα πάνε οι Έλληνες για Πάσχα

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνα και Λαυρίου με προορισμό τις Κυκλάδες. Φυσικά και στις εθνικές οδούς υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία για τους ηπειρωτικούς προορισμούς, ωστόσο τα νησιά έχουν την προτίμηση των επισκεπτών. Προ-κρατήσεις στο 90% σχεδόν του συνόλου των πασχαλινών προορισμών καταγράφονται τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates.

 

 

Τήνος
Το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο 22/4 – 25/4 ήταν στο 85% στις 4 Απριλίου και πλέον αγγίζει το 95%. Το κόστος για τρεις διανυκτέρευσης κυμαίνεται από 290€ έως 770€.

Σύρος (Ερμούπολη)
Η διαθεσιμότητα στη Σύρο για το τριήμερο της Μ. Παρασκεύης και αναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα σε ακίνητα (αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες) είναι μόλις 38 ακίνητα όταν στις αρχές του μήνα ήταν 83 κατοικίες. Το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 89%, όταν πριν 14 ημέρες ήταν 80%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 196€ έως 576€.

 

Άνδρος
Στην Άνδρο, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 284€ έως 600€. Η κατώτερη τιμή αφορά για κατοικία 40τμ εντός της πόλης, ενώ η ανώτερη κατοικία 65τμ με πισίνα στο χωριό Μπατσί. Αν κάποιος επισκέπτης επιθυμεί κατοικία στη πόλη της Άνδρου 120τμ με πισίνα, το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 740€ έως 950€. Τη δεδομένη χρονική στιγμή στο νησί διατίθενται προς μίσθωση 30 κατοικίες από το σύνολο των 447 κατοικιών που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζει το 93% από 82% στις αρχές του Απριλίου.

Κύθνος
Η δυναμικότητα του νησιού σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 108 κατοικίες. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει πλέον το 90% και τα διαθέσιμα ακίνητα για το τριήμερο είναι 10. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Πάσχα κυμαίνεται από 513€ έως 705€.

 

Φυσικά όλα τα νησιά των Κυκλάδων έχουν αυξημένες προκρατήσεις με τους παράγοντες του τουρισμού να αναμένουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου να μπει με το δεξί για τη χώρα μας. Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, Μύκονος, Σίφνος, Σέριφος, Ανάφη και Μήλος περιμένουν τις Άγιες ημέρες να δουλέψουν οι επαγγελματίες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.