Σε διαβούλευση τίθεται σήμερα το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Πάρο

Μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες που περιλάμβαναν τη συμμετοχή και εμπλοκή του κοινού στη διαμόρφωση του οράματος για την Πάρο, τίθεται σε διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης, σήμερα και ώρα 19:00΄,  το σχέδιο για την βιώσιμη κινητικότητα στην Παροικιά.

 

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται από το Σχέδιο διαμορφώνονται γύρω από 4 άξονες:

  • ΠΕΖΟΙ: Προτεραιότητα στις μετακινήσεων πεζών, μέσω της αύξησης του διαθέσιμου χώρου για τους πεζούς, τον περιορισμό της παράνομης στάθμευσης, τις συνθήκες ήπιας κυκλοφορίας, κ.ά.
  • ΜΜΜ: βελτίωση εξυπηρέτησης με τα αστικά ΚΤΕΛ
  • ΠΟΔΗΛΑΤΑ: δημιουργία υποδομών, σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, κ.ά.
  • ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ: τοποθέτηση μπαρών, επέκταση ελεγχόμενης στάθμευσης, ηλεκτρονική πληροφόρηση, κ.ά.

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος, δήλωσε «Έχοντας συνδιαμορφώσει όλοι μαζί το όραμά μας για την Πάρο, είμαστε σήμερα στη θέση να παρουσιάζουμε ένα πλέγμα δράσεων, όπως η δημιουργία κόμβων, η διαπλάτυνση πεζοδρομίων, ποδηλατικές διαδρομές, υποδομές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, κ.ά., η υλοποίηση των οποίων θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, ώστε να καταστεί η Παροικιά πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας στις Κυκλάδες, αλλά και πανελλαδικά».

Στον ιστοχώρο που έχει κατασκευαστεί ειδικά για το ΣΒΑΚ της Πάρου svak-paros.gr,  μπορεί κανείς να βρει περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το link για να μπορέσει να παρακολουθήσει σήμερα την παρουσίαση του Σχεδίου.

 

Δείτε ζωντανά την παρουσίασή του στον σύνδεσμο:

 

https://us02web.zoom.us/j/83651899172?pwd=dGc5NDUzSUpjMzZDY2o1dWI4azJ1dz09

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.