Σεξιστικό, ρατσιστικό και άκρως υποτιμητικό σχόλιο καταγγείλει ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου

Εκδηλώσεις όπως αυτή του Χριστουγεννιάτικου ανταμώματος που έγινε στην αγορά της Χώρας Άνδρου, την είχαμε ανάγκη σαν κάτοικοι του Νησιού μικροί και μεγάλοι, για να νοιώσουμε το εορταστικό κλίμα και να γεμίσουμε χαρά και αισιοδοξία.
Η συμμετοχή του Συλλόγου μας έγινε με ασφάλεια, διότι όλοι οι ενήλικες είναι εμβολιασμένοι και τα παιδιά έρχονται πάντα στα μαθήματα με πρόσφατο self-test.
Μοναδική παραφωνία στη εορταστική βραδιά , ήρθε ένα τραγικό σχόλιο ανώνυμου υποτίθεται αναγνώστη στο site Εν Άνδρω.  Σχόλιο που έτυχε της σύμφωνης γνώμης του διαχειριστή του ο οποίος το δημοσίευσε, παρότι ισχυρίζεται ότι υβριστικά και απρεπή σχόλια τα διαγράφει.
Ο Σύλλογος Γυναικών δραστηριοποιείται στην Άνδρο εδώ και 36 χρόνια και έχει μεγάλο επιμορφωτικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο. Προβάλει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας αναβιώνοντας ήθη και έθιμα, συμμετέχοντες σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ γαστρονομίας, τουρισμού και παραδοσιακών χορών. Συμμετέχει και διοργανώνει συνέδρια που αφορούν Γυναικεία θέματα και προβλήματα. Όλες του οι δράσεις και εκδηλώσεις βασίζονται στα άρθρα του καταστατικού του και έχουν πάντα τα καλύτερα σχόλια και συγχαρητήρια.
Σε έκτακτο Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου από το Δ.Σ του Συλλόγου, συζητήθηκε το αισχρό, σεξιστικό, ρατσιστικό και άκρως υποτιμητικό σχόλιο για τις γυναίκες το οποίο δημοσιεύτηκε στο site Εν Άνδρω, και αποφάσισε να καταγγείλει δημόσια τα σεξιστικά και υποτιμητικό σχόλια προς το γυναικείο φύλο που δημοσιεύτηκαν στο παραπάνω site.
Ο σχολιαστής χαρακτηρίζει τις γυναίκες φραγκόκοτες, μανταμίτσες και στερημένες που ξεσπαθώνουν χορεύοντας με τα μίνια! τους γιατί δεν βρίσκουν άλλο σπορ να ασχοληθούν όπως είχανε  συνηθίσει στα νιάτα τους!. Και καταλήγει με τη λαϊκή ρήση “άνδρα θέλω εγώ το βράδυ και ας μην έχει ο λύχνος λάδι”.
Τέτοιου είδους σχόλια και συμπεριφορές απέναντι στις γυναίκες δεν επιδέχονται  καμιά ανοχή και σιγή εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου .
Η διαμαρτυρία αυτή θα δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστό το επίπεδο και οι απόψεις του σχολιαστή αλλά και η συνένεση του διαχειριστή του Εν Άνδρω. Περιμένουμε τουλάχιστον ένα συγγνώμη..
                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΆΝΔΡΟΥ
                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                       ΡΕΝΑ ΒΡΑΙΛΑ-ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ                      ΜΑΡΘΑ ΚΩΣΤΗ-ΜΑΡΑΒΕΛΗ
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.