Σαντορίνη : Υποθαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις στην καλντέρα

in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τη διεξαγωγή υποθαλάσσιων ερευνητικών γεωτρήσεων στην περιοχή της Σαντορίνης – Αμοργού σχεδιάζει για πρώτη φορά μια ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία σχετικά με την τωρινή κατάσταση του ενεργού ηφαιστείου, την προϊστορία του και τη γεωδυναμική της περιοχής.

Η ιδέα για την έρευνα «γεννήθηκε»σε μια διεθνή επιστημονική συνάντηση στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος MagellanPlus και η σχετική επιστημονική πρόταση είχε αρχικά παρουσιασθεί στο φετινό ετήσιο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Δυναμικής και Τεκτονικής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Παπανικολάου, αναλύει στις «Αποχρώσεις» τη σημασία αυτών των γεωτρήσεων για την περιοχή .

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΟΜ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝΤη διεξαγωγή υποθαλάσσιων ερευνητικών γεωτρήσεων στηνπεριοχή της Σαντορίνης – Αμοργού σχεδιάζει για πρώτη φοράμια ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, προκειμένου ναεντοπίσει στοιχεία σχετικά με την τωρινή κατάσταση τουενεργού ηφαιστείου, την προϊστορία του και τη γεωδυναμικήτης περιοχής. Η ιδέα για την έρευνα «γεννήθηκε»σε μια διεθνή επιστημονική συνάντηση στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματοςMagellanPlus και η σχετική επιστημονική πρόταση είχε αρχικάπαρουσιασθεί στο φετινό ετήσιο διεθνές συνέδριο τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών. Ο Ομότιμος Καθηγητής Δυναμικής και Τεκτονικής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Παπανικολάου, αναλύει στις «Αποχρώσεις» τη σημασία αυτών των γεωτρήσεων για την περιοχή .

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Freitag, 4. Oktober 2019

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ηφαίστειο, Σαντορίνη -Φωτογραφία: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Go to Top