Σήμερα 24ωρη απεργία για τις απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

Δοκιμασία για την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αποτελεί η σημερινή τριμερής συνάντηση (13.00) με θέμα τις 24 απολύσεις εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς θα διεξαχθεί εν μέσω 24ωρης απεργίας στην Τράπεζα Πειραιώς που έχουν κηρύξει η ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τράπεζα. Χθες πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας, ενώ συνεχίστηκαν οι πιέσεις προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της ΟΤΟΕ συναντήθηκε με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεργίου, παρουσία και του γραμματέα Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα κ. Κόλλια. «Υπάρχει περιθώριο για να λυθεί το θέμα και να διευκολυνθεί ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να εξευρεθούν λύσεις στο γράμμα και στο πνεύμα της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ», τόνισε, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, ο κ. Στεργίου, εκφράζοντας σε ένα βαθμό και τον προβληματισμό που υπάρχει μετά τη δυναμική απάντηση των συνδικάτων και την απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις.

Όλα αυτά βέβαια θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, καθώς έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη, όπως ο πρόεδρος του ενωτικού συλλόγου εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Γουγούλης, σημειώνουν ότι «η Τράπεζα Πειραιώς είναι το πειραματόζωο για το τι εργασιακές συνθήκες θα επιβληθούν σε ολόκληρο τον κλάδο».

Μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4, τόνισε ότι «τέτοια ενέργεια από την μεριά των τραπεζών δεν είχε γίνει επί πολλές δεκαετίες. Πρέπει να ήταν επί Χούντας η τελευταία φορά που έγινε μαζική απόλυση συναδέλφων», προσθέτοντας ότι υπάρχουν άλλοι 250 εργαζόμενοι που είναι με προσωρινή δανειστική σύμβαση στην εταιρεία απαιτήσεων, διάρκειας από 3 έως 9 μήνες.

«Η τράπεζα προσπαθεί να απαγορευτεί η συνδικαλιστική δράση για να μην μπορούν τα σωματεία να στηρίξουν τους εργαζόμενους. Απαγορεύουν την είσοδο ακόμα και στα καταστήματα των τραπεζών χωρίς εγκεκριμένη άδεια, προσπαθούν να κάνουν τον υπηρεσιακό μηχανισμό και τους διευθυντές των καταστημάτων μηχανισμό χαφιεδισμού των συνδικαλιστών», σημειώνει.

EAK: “Κερκόπορτα” για απολύσεις στον κλάδο

«Η Τράπεζα Πειραιώς, με τις ευλογίες κυβέρνησης – ΣΕΒ, είναι αυτή που ανοίγει την κερκόπορτα των απολύσεων στον τραπεζικό κλάδο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΚ/ΓΣΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι την ίδια στιγμή σημειώνονται μαζικές απολύσεις ενοικιαζόμενων εργαζόμενων από την Εθνική Τράπεζα. Εργαζόμενων, που επί χρόνια ή δεκαετίες απασχολούνταν με τη δουλεμπορική μορφή του δανεισμού.

«Στεκόμαστε στο πλευρό των 24 απολυμένων και στηρίζουμε τον αγώνα και των τραπεζοϋπαλληλικών σωματείων, ώστε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις και να τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνία ΟΤΟΕ – Πειραιώς, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με πλήρη δικαιώματα όσων δεν αποδέχθηκαν τη μεταφορά τους στην Intrum», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΑΚ.

ΠΗΓΗ : avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.