Στο ΣτΕ η «μάχη» για την Μυρτώ της Πάρου

Η φρικτή υπόθεση κακοποίησης της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη στις 22 Ιουλίου του 2012, στη παραλία «Χρυσή Ακτή» της Πάρου αναβιώνει σήμερα στο Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Η νεαρή κοπέλα, η οποία μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς παραμένει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100%, δια της μητέρας της Μαρίας Κοτρώτσου, ζητεί από το ΣτΕ να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Με αυτή, απερρίφθη η αγωγή της κ. Κοτρώτσου, ως δικαστικής συμπαραστάτριας της κόρης της κατά του ελληνικού Δημοσίου για καταβολής αποζημίωσης λόγω πράξεων και παραλείψεων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες αφορούν στην παράνομη είσοδο του Πακιστανού δράστη στη χώρα μας.

Πλέον, το όλο θέμα της αποζημίωσης που διεκδικεί η 22χρονη και η οικογένειά της θα συζητηθεί σήμερα ενώπιον του Α’ Τμήματός του ΣτΕ με εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας κυρία Ταξιαρχία Κόμβου ενώ η απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Μετά την καταδίκη του δράστη, η μητέρα της νεαρής κοπέλας ως δικαστική συμπαραστάτριά της, όπως και η αδελφή της κατέθεσαν αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, διεκδικώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη την οποία υπέστησαν, λόγω του βαρύτατου τραυματισμού κοπέλας, αποτέλεσμα, όπως υποστήριξαν, παραλείψεων δημόσιων οργάνων και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η μητέρα της άτυχης κοπέλας ζήτησε να καταβληθεί στην κόρη της ποσό 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημία που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της. Επίσης, διεκδίκησε την καταβολή ποσού 2.977,81 ευρώ κάθε μήνα στην κόρη της, αρχής γενομένης από τον Ιούνιου του 2017 και για όσο διαρκεί ο βίος της. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την αγωγή, θα πρέπει να επιδικασθεί στη νεαρή κοπέλα για τα έξοδα διαβίωσης, καθημερινής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής της. Επιπρόσθετα, η μητέρα και η αδελφή της Μυρτούς, ζήτησαν να επιδικασθεί στην κάθε μια, το ποσό 50.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης.

Όπως ανέφεραν στην αγωγή τους ότι η Ελληνική Αστυνομία όφειλε να είχε λάβει όλα τα μέτρα που θα απέτρεπαν τη παράνομο είσοδο του Βακας στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα από το στιγμή που ο δράστης εισήλθε παράνομα στη χώρα, οι αστυνομικές αρχές ήταν υποχρεωμένες να τον συλλάβουν, να τον παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη ή να τον επαναπροωθήσουν στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής του.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο απέρριψε την αγωγή κρίνοντας ότι η μητέρα και η αδελφή του θύματος «ως εμμέσως ζημιωμένες δεν δικαιούνταν χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης». Επίσης, το Πρωτοδικείο έκρινε ότι μόνο οι παραλείψεις «των οργάνων του Δημοσίου να αποτρέψουν την είσοδο και παραμονή του Πακιστανού στη χώρα, ο οποίος δεν ήταν σεσημασμένος ή εγγεγραμμένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών ούτε η παρουσία του είχε καταγγελθεί ως επικίνδυνη στις Αρχές, «δεν αρκούν για να επιφέρουν την ένδικη ζημία, καθώς για την επέλευσή της μεσολάβησε η διάπραξη ειδεχθούς εγκληματικής πράξης από αυτόν (σ.σ. το δράστη), η οποία διακόπτει τον αιτιώδη σύνδεσμο». Υπό την αντίθετη εκδοχή, άλλωστε, όπως επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση «θα έπρεπε να γίνει δεκτό ότι μόνη η παράνομη είσοδος και παραμονή στη χώρα αλλοδαπού, επιφέρει αυτόθροα την τέλεση σοβαρότατων εγκλημάτων, συμπέρασμα αβάσιμο ενόψει του αριθμού αυτών (των παρανόμως ευρισκομένων στη χώρα αλλοδαπών)».

Στη συνέχεια, τα μέλη της οικογένειας της Μυρτούς, κατάθεσαν το Δεκέμβριο του 2019 έφεση κατά της παραπάνω απορριπτικής απόφασης. Ωστόσο, και αυτή απερρίφθη από το Διοικητικό Εφετείο το οποίο στο «δια ταύτα» της απόφασής του αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η άγρια κακοποίηση της ανήλικης και ο βαρύτατος τραυματισμός της είναι το αποτέλεσμα των πράξεων του βιασμού και της απόπειρας ανθρωποκτονίας που τέλεσε ο Βακάς σε βάρος της. Οι πράξεις, δε, αυτές δεν μπορούν να αποδοθούν «κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων» στο γεγονός της παράνομης εισόδου του στη χώρα και της διετούς παραμονής του σε αυτή.

Μετά και την απορριπτική απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο, η μητέρα της Μυτρούς προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την αναίρεσή της ως εσφαλμένης, υπόθεση η οποία θα εκδικασθεί σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs