Σήμερα Ανοίγει Η Πλατφόρμα Για 4η Δόση Για Τους Άνω Των 30 – Ισχυρή σύσταση μόνο για τους άνω των 60

Η αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών στη χώρα μας με την έλευση του 6ου κύματος της πανδημίας οδήγησε στην απόφαση την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη δυνατότητα της 4ης δόσης στους άνω των 30 ετών εφόσον το επιθυμούν.

Η επιτροπή ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα 27-06 θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τέταρτη δόση εμβολιασμού για όλους άνω των 30 έως 59 – χωρίς όμως να υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα  μέχρι τώρα για τα οφέλη της 2ης αναμνηστικής σε αυτές τις ομάδες- ενώ δίνει «ισχυρή σύσταση» για τον εμβολιασμό με την 4η δόση για τους πολίτες άνω των 60 ετών, για τους οποίους υπάρχουν δεδομένα.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.