Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση για τους άνω 18 ετών, στους 5,5 μήνες από τη 2η δόση

Σήμερα Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, προγραμματισμού ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19, για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Η 3η δόση αυξάνει την αντισωματική απάντηση, που μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ,μειώνοντας το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Προϋποθέσεις για τις αναμνηστικές δόσεις:

Όσοι πολίτες 18 και άνω έχουν εμβολιαστεί με PfizerMonderna και Astra Zeneca θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της 2ης δόσης.

Η αναμνηστική δόση στις τρεις κατηγορίες αυτές των εμβολίων γίνεται με εμβόλια Pfizer ή Moderna, η μισή δόση της Moderna και η πλατφόρμα μετά την τελευταία σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα ανοίγει στους 5,5 μήνες.

Για αυτούς που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται στους δύο μήνες μετά το εμβολιασμό τους και θα μπορεί να γίνεται με τα εμβόλια PfizerModerna μισή δόση και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

​Για τους ανοσοκατασταλμένους, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Σημειώνεται, το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών λήγει στο εξάμηνο από την έκδοσή του όμως δίνεται περιθώριο ένας μήνας για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.