Π. Σκουρλέτης: Ο κ. Μητσοτάκης κάνει το μάγκα με τις πλάτες του Τσίπρα (Video)

in ΕΛΛΑΔΑ/Πολιτική

Ο πρωθυπουργός κινήθηκε σε αυτά που γνωρίζαμε από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης, χωρίς εκπλήξεις είπε ο Πάνος Σκουρλέτης στο ΣΚΑΙ σχολιάζοντας την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ παρά την αρνητική προσέγγιση που φάνηκε σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα.

«Εκεί που μιλά με μια σχετική άνεση είναι όταν βαδίζει στον δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση για παράδειγμα η μείωση του ΕΝΦΙΑ που ήταν μέτρο ψηφισμένο και υλοποιημένο ή για την άρση των capital controls. Το μέτρο θα είχε γίνει προεκλογικά αλλά ο κ. Στουρνάρας δεν επέτρεψε την εφαρμογή του για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας».

Ενώ δηλαδή ήταν κάτι συμφωνημένο, εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης, ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Στουρνάρας πολιτικά είπε ότι δεν είναι σωστό να το κάνουμε αλλά να περιμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Επίσης η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήταν μέτρο συμφωνημένο επανέλαβε πολλές φορές, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα πραγματοποιούνταν με την γνωστή ρύθμιση του 2.5% (ενώ θα παρέμενε ονομαστικός στόχος το 3.5%) αλλά θα γινόταν πραγματικότητα με την δημιουργία του κατεπιστευτικού λογαριασμού που δέσμευε ένα ποσό από το μαξιλαράκι για να καλυφθεί το 1.5% Θα παίρναμε δηλαδή από τα χρήματα που είχε προκαταβάλει ο ελληνικός λαός τα οποία παρείχαν αξιοπιστία, έδωσαν την δυνατότητα να βγούμε στις αγορές για να έρχεται να κάνει το μάγκα ο κ. Μητσοτάκης και να μιλά με τις πλάτες του Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν αξιοποιεί αυτό το κεκτημένο γιατί θέλει να δώσει τα λεφτά στις τράπεζες όπως είχε πει προεκλογικά ο Μ. Παπαδημητρίου ανέφερε σχετικά ο Πάνος Σκουρλέτης για να καταλήξει λέγοντας:

«Όποιο μέτρο εξήγγειλε σε θετική κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης «πατάει» στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης».

«Αρμαγεδών της ΝΔ στα εργασιακά»

Συνεχίζοντας, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αρμαγεδών της ΝΔ στα εργασιακά. Όπως είπε, «στο ξεκίνημα της κυβερνητικής θητείας είχαμε την πιο απαράδεκτη κοινοβουλευτική πρακτική με τροπολογίες που ήρθαν στο παρά πέντε».

Ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε ψευδή τα στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις που επικαλείται ο υπουργός Εργασίας. «Ο κ. Βρούτσης είναι μετρ του να λέει πράγματα που δεν ευσταθούν και να παρουσιάζει το άσπρο μαύρο όπως αυτά τα ακραίως αντεργατικά μέτρα τα οποία τα παρουσίασε ως την άνοιξη του κόσμου της εργασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο και μία άλλη πολύ ενδιαφέρουσα πλευρά που αποκαλύφθηκε από την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη. «Ουσιαστικά ανήγγειλε το χτίσιμο όλων των αιγιαλών. Πρόκειται για μία πολιτική που από το 2001 κανείς δεν είχε τολμήσει να βάλει μπρος, πρόκειται  την καταστροφή του περιβάλλοντος της Ελλάδας, στο όνομα μιας υπονομευμένης ανάπτυξης» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός επαναφέρει το θέμα της εκτροπής του Αχελώου που έχει βγάλει παράνομη το ΣτΕ, ενώ μιλάει και για νέα εξόρυξη χρυσού στη Θράκη.

«Να παγιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία με όσο το δυνατόν πιο ισχυρή φωνή»

Ο Πάνους Σκουρλέτης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, κάτι που δε γίνεται στα άλλα κόμματα που «λειτουργούν με κλειστά συστήματα, αδιαφανή και μέσω πολύ κλειστών συστημάτων».

«Θέλουμε να κάνουμε με έναν συντεταγμένο τρόπο, βήματα που να αφορούν την ριζική ανασυγκρότηση του κόμματος με σκοπό να είναι πιο ζωντανό, πιο παρών, στους μαζικούς χώρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπεδωθεί ως ο δεύτερος πόλος του μεταμνημονιακού διπολικού συστήματος, με τα δικά του χαρακτηριστικά, κατά συνέπεια πρέπει, συνεχίζοντας αυτήν την κατεύθυνση, να γειωθεί μέσα στην κοινωνία όσο το δυνατόν πιο ισχυρή φωνή» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Σήμερα έχοντας διευρύνει τα όρια της αριστερής παράταξης, αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή μιας αριστερής πολιτικής δύναμης που εκ των πραγμάτων εκφράζει σχεδόν το σύνολο του προοδευτικού χώρου».

Συντάκτης: avgi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*