Π. Αλικάρης: Αυτά δεν είναι αιολικά πάρκα είναι τέρατα

in ΚΥΚΛΑΔΕΣ/Τήνος

«Στις 10 Φεβρουαρίου οι Τηνιακοί γνώρισαν τι πάει να πει ΜΑΤ. Και σήμερα που είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άνθρωποι στον χώρο όπου μπαίνουν οι βάσεις για τις ανεμογεννήτριες, δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ. Κάποιος από τους αστυνομικούς φώναξε ‘Πιάστε καμιά γυναίκα’. Έσπρωξαν, έδειραν, έριξαν ανθρώπους κάτω και τελικά έκαναν συλλήψεις». Ο Παναγιώτης Αλικάρης, κάτοικος Τήνου, ένας «πολίτης» όπως δηλώνει ο ίδιος, μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για την επίθεση των ΜΑΤ αλλά και για την «Ενεργειακή Κυκλάδων» που βάζει ανεμογεννήτριες σε εξαιρετικού κάλλους περιοχές του νησιού.

Το προς χωροθέτηση πάρκο, όπως εξήγησε ο κ. Αλικάρης, είναι ανάμεσα στην Καρδιανή και τα Υστέρνια – δυο χωριά πανέμορφα, σαν μπαλκόνια στο Αιγαίο – και πρόκειται για 3 ανεμογεννήτριες συνολικού ύψους περίπου 150 μέτρων. Αυτά δεν είναι «πάρκα», είναι τέρατα. Η Τήνος έχει ένα υπέροχο ανάγλυφο και τώρα έρχεται ένας επενδυτής να καταστρέψει τα πιο όμορφα κομμάτια της. Το πρόβλημα είναι ότι πίσω από αυτές τις 3 ανεμογεννήτριες έρχονται άλλες 45 τεραστίων διαστάσεων.

Πίσω από όλη αυτή την υπόθεση είναι η «Ενεργειακή Κυκλάδων» που αποτελείται από έναν Έλληνα εταίρο και μια γερμανοαυστριακή εταιρεία, σημείωσε. Με ομόφωνες αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο αντιδρά. Σήμερα, είπε ο κ. Αλικάρης, βρέθηκαν επάνω στον χώρο όπου θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες περίπου 150 άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν. Δεν εμπόδισαν τις μπετονιέρες που πέρασαν. Η αστυνομία τους ζήτησε να φύγουν αλλά εκείνοι έμειναν και δέχθηκαν αναίτια επίθεση από τα ΜΑΤ. Μάλιστα, ένας από αυτούς φώναξε στην διμοιρία «Πιάστε καμιά γυναίκα». Έσπρωξαν, έδειραν, έριξαν κάτω κάποιους και τελικά προχώρησαν σε συλλήψεις. Κρατούνται 10 άτομα στο Α.Τ. και με μεγάλη δυσκολία άφησαν να περάσουν μέσα δύο δικηγόροι.

www.stokokkino.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*