Πώς θα πηγαίνουν στις δουλειές τους όσοι δεν εμβολιάστηκαν με την Γ’ δόση

Rapid test δυο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι που έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, τριών μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, και θεωρούνται πια ανεμβολίαστοι.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι θεωρούνται ανεμβολίαστοι εφόσον δεν έχουν λάβει και την αναμνηστική τρίτη δόση. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις εμβολίου (και έχουν περάσει 7 μήνες) από 7 Φεβρουαρίου δεν θα μπορούν να εισέρχονται στην εργασία τους χωρίς rapid test και φυσικά δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, συνέδρια, γυμναστήρια και επιπλέον θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test για να μπουν σε λιανεμπόριο, ανοικτούς χώρους εστίασης, κομμωτήρια, εργασία, εκπαίδευση, υπηρεσίες αισθητικής, χώρους λατρείας.

Έτσι όσοι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά –και με δική τους επιβάρυνση- σε rapid test και θα ισχύουν γι αυτούς οι κανόνες που εφαρμόζονται για τους ανεμβολίαστους πολίτες. 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.