Πότε θα ξεκινήσει η διάθεση των self test στα φαρμακεία των Κυκλάδων

Στα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου σε όλα τα φαρμακεία της χώρας θα υπάρχουν διαθέσιμα τα self test για όλους τους πολίτες που διαθέτουν ΑΜΚΑ, ένα κάθε εβδομάδα.  Πρόκειται για το νέο εργαλείο που εντάσσει η χώρα μας στη μάχη κατά της πανδημίας.

Αυτό δε που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι η Ελλάδα -σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- καθιερώνει πρώτη Πανευρωπαϊκά την εύκολη διάθεση και ευρύτατη χρήση αυτών των test για την εβδομαδιαία αυτοπαρακολούθηση των πολιτών, εύκολα και δωρεάν.

 

Επιπροσθέτως υπογραμμίζεται ότι τα rapid test θα βοηθήσουν δυνητικά στην πραγματοποίηση εκατομμυρίων test, τα οποία θα προστεθούν στα καθημερινά που γίνονται και θα επιτρέψουν την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση και βέβαια την πρόληψη.

Πάντως, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι πολίτες δεν πρέπει να σπεύδουν από τώρα στα φαρμακεία και να ζητούν τα self test, καθώς δεν υπάρχουν οι ανάλογες προμήθειες και δεν έχει γίνει ακόμη σαφές με ποιον τρόπο πρακτικά θα γίνει η χορήγησή τους. Γι αυτό υπάρχει κι ένας αιφνιδιασμός στους φαρμακευτικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.