Πόσο προστατεύει η 3η δόση εμβολίου;

Μ. Θεοδωρίδου: Η τρίτη δόση συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και στη μείωση των κρουσμάτων

Για την αναγκαιότητα της τρίτης δόση μίλησε η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19, τονίζοντας ότι η τρίτη δόση συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και στη μείωση των κρουσμάτων. Υπογράμμισε επίσης και την σπουδαιότητα του αντιγριπικού εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά μας».

Η κ. Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στη μελέτη που έγινε στο Ισραήλ για την τρίτη δόση, υπογράμμισε ότι ενισχύει την ανοσία και  συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη της μόλυνσης και τη διασπορά του ιού στο περιβάλλον με αντίκτυπο και τη μείωση των κρουσμάτων, όπως έχει ήδη φανεί με τη μελέτη στο Ισραήλ.

Σχετικά με την ανοσία και τα αντισώματα που δημιουργούνται με την 3η δόση είπε ότι ο χρόνος αύξησης των αντισωμάτων είναι γρήγορος, εντός μιας έως τρεις ημέρες, δεδομένου ότι η τρίτη δόση προκαλεί δευτερογενή ανοσιακή ανταπόκριση. 

Αναφερόμενη σε στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι η μόλυνση με κορωνοϊό είναι τρεις φορές συχνότερη στους ανεμβολίαστους, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο είναι δύο φορές περισσότερες και οι θάνατοι είναι 7 φορές περισσότεροι σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

 Η εταιρεία Pfizer πραγματοποίησε μελέτη για την αποτελεσματικότητα της 3η δόσης , που περιέλαβε 10.000 εθελοντές οι οποίοι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και οι μισοί από αυτούς έλαβαν τις δύο δόσεις του εμβολίου, οι άλλοι μισοί έλαβαν την 3η δόση του εμβολίου και αυτοί που δεν έλαβαν το εμβόλιο, πήραν ένα εικονικό φάρμακο. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι ​νόσηση μετά από την χορήγηση της 3ης δόσης, παρουσίασαν έξι άτομα από τις 5.000 που είχαν εμβολιαστεί, ενώ από την ομάδα των που δεν έκαναν καμία δόση νόσησαν 123. Όσον αφορά την πιο σοβαρή παρενέργεια της περικαρδίτιδας- μυοκαρδίτιδας αυτή εμφανίστηκε σύμφωνα με άλλα στοιχεία σε 2 άτομα σε ένα εκατομμύριο εμβολιασμένων.

Για τη φυσική λοίμωξη, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι δεν προστατεύει. Υπάρχουν διαταραχές που αφήνουν κενά για την προστασία του ατόμου. Η διασπορά λόγω της μετάλλαξης Δ αύξησε τις περιπτώσεις επαναλοίμωξης σε νοσήσαντες και νόσου σε εμβολιασμένους. Η ανοσία από την φυσική νόσο φαίνεται να εξασθενεί και η προστασία που προσφέρει δεν είναι η ίδια για όλα τα άτομα, για όλες τις μορφές της νόσου ή και τα υποκείμενα νοσήματα, γι΄αυτό είπε ότι θα υπάρξουν συστάσεις της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών για το τι θα πρέπει να κάνουν όσον αφορά την 3η αναμνηστική δόση όσοι έχουν ήδη νοσήσει και υπογράμμισε ότι νόσος και εμβολιασμός, υβριδική δηλαδή ανοσία, θεωρείται ότι προσφέρει, την καλύτερη προστασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs