Προσάραξη Θαλαμηγού στην Κέα

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, για προσάραξη του Θ/Γ “SOUNION II” σημαίας Μάλτας, σε βραχώδες σημείο της θαλάσσιας περιοχής “ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ” ν. Κέας.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιώτες δύτες, όπου διαπιστώθηκε ότι στο εν λόγω σκάφος επέβαιναν οκτώ (08) αλλοδαποί επιβάτες καθώς και έξι (06) αλλοδαποί μέλη πληρώματος,  καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με δήλωσή τους.
Ακολούθως, οι επιβάτες παρελήφθησαν από δύο Τ/Χ σκάφη και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην περιοχή “ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΙ”, ενώ με τη συνδρομή του Ρ/Κ “ΑΙΓΑΙΑΣ” Ν.Π. 12032, το “SOUNION II” αποκολλήθηκε και στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Κορρησίας ν. Κέας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Θ/Γ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.