ΠΡΕΠΕΙ…

in Νάξος/ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

…οι αρμόδιοι τού ημετέρου Δήμου να φροντίσουν τα της υπερχειλίσεως των κάδων ή αποθέσεως των απορριμμάτων εκτός κάδων με συνέπεια τα πληρώματα αποκομιδής να μην αναγκάζονται να συλλέγουν τα απορρίμματα χειρωνακτικά. Είναι θέμα δημόσιας υγείας, κύριοι. Και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας καθαριότητας άνθρωποι είναι κι αυτοί… Δεν είναι δυνατόν να μαζεύουν με τα χέρια τους τα εδώ και εκεί πεταμένα απορρίμματα. Εκτός των άλλων δημιουργείται και αντιαισθητική εικόνα. Τα φαινόμενα αυτά, κύριοι αρμόδιοι, επιβάλλεται να εκλείψουν. Είναι βασικό σημείο για να γίνει αποτελεσματική η καθαριότητα και η αποκομιδή και να μην παρατηρούνται τα σημερινά φαινόμενα.

Ασφαλώς και πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέσα στους επόμενους μήνες. Άλλο όμως τί πρέπει και άλλο τί μπορεί να γίνει. Την εποχή του Μνημονίου που όλος ο κόσμος βιώνει στο πετσί του και μάλιστα άσχημα προσλήψεις μονίμων δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Το ξεκαθαρίζουμε αυτό. Λεφτά δεν υπάρχουν διατυμπανίζουν, άλλωστε, οι του αρμοδίου καθ’ ύλην υπουργείου.

Αυτό που οφείλουμε να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά είναι ότι οι ανάγκες των κατά τόπους δήμων σε καθαριότητα είναι πάγιες και διαρκείς.

“Ναι” στην πρόσληψη μονίμων στον ημέτερο δήμο λέει και των σωματείο των εργαζομένων. Οφείλουμε να διευκρινίσουμε στο σημείο αυτό ότι οι του εν λόγω σωματείου «είναι κάθετα αντίθετοι με την παράδοση της αποκομιδής των απορριμμάτων (όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν) σε χέρια ιδιώτη. Γνωστή είναι άλλωστε η προ ετών διαμάχη τους με τους καταστηματάρχες τού κεντρικού παραλιακού δρόμου, οι οποίοι εκδήλωσαν την επιθυμία τους ν’ αναλάβουν να καθαρίζουν την παραλία από τα σκουπίδια με δική τους πρωτοβουλία. Και εδώ είναι που θέλουμε να καταθέσουμε την προσωπική μας άποψη επί του φλέγοντος αυτού θέματος: Το θέμα που έχει να κάνει με την καθαριότητα δεν είναι μόνο θέμα των συνεργείων που καταγίνονται  με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Είναι θέμα όλων μας. Και θα πρέπει να το εννοήσουμε αυτό. Ο εθελοντισμός που αφορά στον καθαρισμό της πόλεως Νάξου και όχι μόνον πρέπει να απασχολήσει όλους μας.

Σε μία εποχή μίζερη και οικονομικά δυσκοίλια, όλοι – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – είμαστε υποχρεωμένοι να μπούμε στο κόλπο.

Γιάννης Βλαχάκης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from Νάξος

Go to Top