Ποιους είδε ο Βασίλης Κικίλιας στη Νάξο – τι συζήτησε μαζί τους

Ικανοποίηση από την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βαίλη Κικίλια στη Νάξο , την Ηρακλειά και την Σοινούσα, όπου είδε από κοντά την διαδικασία των εμβολιασμών, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Μαζί του ήταν και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την διεξαγωγή των εμβολιασμών, αλλά και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός.

 

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα νησιά είναι προτεραιότητα της Επιχείρησης «Ελευθερία», καθώς η νησιωτικότητα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα. «Είδα ωραίους ανθρώπους με χαμόγελο και αισιοδοξία. Αυτή είναι η έννοια και η ψυχή του προγράμματος “Ελευθερία”.

«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που μετά τη Νάξο, βρισκόμαστε στην Ηρακλειά και εμβολιάζουμε σχεδόν καθολικά όλο το νησί, κάτι λιγότερο από 100 κάτοικους», είπε ο υπουργός και έκανε λόγο για μια τεράστια προσπάθεια που γίνεται για πολλούς-πολλούς μήνες. «Έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε πλέον να λέμε ότι αισιοδοξούμε για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας μέσα από τον εμβολιασμό», είπε ο υπουργός Υγείας.

 

Να εμβολιάσουμε όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας – και η νησιωτικότητα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα – όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν» ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός.

 

Επανέλαβε ότι το Μάιο θα διατεθούν 2-2,5 εκατ. δόσεις εμβολίων και τον Ιούνιο 3,5-4 εκατ. δόσεις και προέτρεψε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τις ευπαθείς ομάδες.

«Αυτή τη στιγμή στην Ηρακλειά, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων εμβολιάζεται σήμερα, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ αισιόδοξο. Θα συνεχίσουμε και στα υπόλοιπα νησιά, έτσι ώστε μέσα στον επόμενο μήνα να έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων των νησιών μας και τότε θα αφήσουμε εμβολιαστικά κέντρα μόνο στα μεγάλα μας νησιά», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σε ερώτηση εάν ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί σε νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους, σημείωσε ότι «ολοκληρώνουμε τους εμβολιασμούς στα μικρά νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και τις επόμενες ημέρες επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς και στα μεγαλύτερα νησιά. Είμαστε στη διαδικασία της προετοιμασίας γι’ αυτό, μαζεύοντας λίστες από τις δημοτικές αρχές».

 

Δημήτρης Λιανός: Με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Μάριο Θεμιστοκλέους επισκεφθήκαμε σήμερα την Ηρακλειά και τη Σχοινούσα, όπου πραγματοποιείται ο εμβολιασμός των κατοίκων, στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμού “Ελευθερία”. Μαζί μας ήταν και η Αναπ. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάξου Καλή Φραγκίσκου, η οποία ξενάγησε τον Υπουργό στους χώρους του Νοσοκομείου Νάξου και στο εμβολιαστικό κέντρο.

 

Φωτογραφίες

Naxostv George Deoudes

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.