Ποιοι θα μπορούν να κάνουν Πάσχα στα νησιά

To μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι οι μετακινήσεις το Πάσχα, αν δηλαδή θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε για τα  χωριά μας σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα.

Μέχρι τώρα υπάρχουν δύο προτάσεις  Η μία είναι με την χρήση του self test, όπου οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δηλώνουν στο σύστημα το αρνητικό τους αποτέλεσμα και για να λάβουν την απαραίτητη βεβαίωση ώστε να την επιδείξουν σε τυχόν έλεγχο στη διαδρομή.

Η δεύτερη είναι η πιθανότητα να επιτραπεί η μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μέτρο το οποίο όμως θεωρείται άδικο για όσες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Το πιο πιθανό είναι να απορριφθεί.

Μητσοτάκης: Να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα

Ο πρωθυπουργός  σε μια προσπάθεια να μην υπάρχει υπέρμετρος ενθουσιασμός, θέλησε να βάλει ένα τέλος στις εκτιμήσεις  πριν αποφασίσουν οι ειδικοί.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση. Να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω» και στη συνέχεια ξεκαθάρισε: «Να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται. Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.